miercuri, 3 iulie 2019

Dancall DCM9205

Dancall DCM9205 sau balaurul cu 2 capete!? Daca imi place ceva la a colectiona telefoane mobile vechi este supriza care vine cu fiecare telefon in parte. Acesta este unul din cele mai bizare telefoane pe care le-am gasit si voi relata in cele ce urmeaza de ce.


Pentru inceput trebuie sa mentionez ca este cel mai greu din colectia mea. Cantarul pe care il folosesc in mod uzual, masoara numai pana la 5 kg. Acesta depaseste aceasta limita. Pe internet nu se gasesc alte specificatii despre greutatea acestuia insa estimez undeva la 5.5 kg, poate putin mai mult.

In alta ordine de idei, telefonul vine pe un suport metalic care sustine atat partea de placa de baza cat si bateria, astfel rigidizand putin telefonul. Acest suport metalic se poate incuia pentru oricare motiv poate fi acesta.
 Tot din motive necunoscute, telefonul venea cu 2 receptoare. Unul din cele 2 receptoare se conecteaza in unitatea centrala si poate fi deconectat daca se doreste acest lucru.
 Telefonul venea conectat mai degraba la masina decat la o sursa de curent casnica. Dupa cum se vede in poze, conectorii de alimentare sunt diferiti de orice incarcator de casa.

Bateria era detasabila. Aceasta singura era de greutatea unui lot mic de telefoane si de inaltimea unui 6310i.

 Sistemul de deconectare a bateriei este parca desprins dintr-un film de actiune cu bombe. Instructiunile sunt clare, sistemul este bizar.
 Cu toate ca este un telefon fascinant, din punctul meu de vedere, este unul din cele mai slab documentate telefoane pe care le poti gasi pe internet. Nu se gasesc detalii despre acest model aparut in anul 1988 insa proprietarul initial al acestui telefon mi-a povestit ca atunci cand a aparut a platit mai bine de 2000 de euro pe el avand astfel printre primele telefoane mobile. Cu preponderenta l-a folosit in masina.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu