Pagini

miercuri, 13 noiembrie 2019

Apple Newton MessagePad 2000. Care este diferența între MessagePad și iPad?


Ei bine nu e de mirare ca nu sunt atât de multe. Primul ar fi numele Apple și MessagePad urma sa devina iPad. Acum sa vorbim puțin de istoria Newton MessagePad.



Primul model de Message Pad, 100, a apărut în anul 1993 când tehnologia era în plina ascensiune, în mod evident Apple nu putea sa stea deoparte și în acest fel au lansat prima "tableta".


Nu a fost un succes răsunător primul model, dat fiind ca era mult prea evoluat pentru acel moment, clienții nu erau încă familiari cu un produs care putea tine locul unui calculator.


Insa Apple avea un plan care urma sa se dezvolte atât în anii '90 cât și după 2010. Astfel, în 1997 a apărut și cea mai buna versiune a MessagePad, Newton MessagePad 2000. Cu o baterie dedicata, Message Pad avea cel mai mare avantaj fata modelele precedente: procesor mult mai rapid, de 1 MB Ram și 4 MB memorie flash.


Cea mai mare inbunatatire era ecranul, care era touch, numai cu ajutorul pen-ului care venea în dotarea sa. Și asa, era cel mai bun ecran touch și alături de procesor și software putea transforma scrisul de mana în scris de calculator aproape instant.


MessagePad a fost scos din producție odată cu reîntoarcerea Steve Jobs la conducerea Apple și odată cu acesta și Pen-ul. Se poate spune ca înainte de revenirea la Apple și după decesul sau, Pen-ul a fost un accesoriu din gama Apple care nu a lipsit.
Probabil Steve Jobs nu a fost mare fan Pen-uri și probabil ca din acest motiv nu a fost popular pe vremea în care el a fost la conducerea Apple.


Dacă punem la socoteala ca genesisul tabletelor de azi se reflecta în istoria creata de anumite companii în anii '80-'90, putem considera ca MessagePad a fost una din acele device-uri care azi inca stau la baza dezvoltării tehnologiei actuale.




 Legat de conexiunile pe care MessagePade avea pot enumera Infraroșu, conexiunea cablului de date, PS2


Am găsit acest MessagePad în cutia originala alături de accesoriile sale, lucru destul de rar în ziua de astăzi. Ma fascineaza mereu ceea ce descopăr în cutiile device-urilor anilor '80-'90, iar cutia acestui device nu este mai prejos.
Pe lângă device și Încărcător, aveai cablul de date, memoria flash, card PCMCIA pentru internet și dischetele de instalare alături de manualele de utilizare. 
OK, poate ca pentru mulți nu e asa important însă mie îmi place sa descopăr câte lucruri primeai la pachet odată cu aparatul comandat. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu