miercuri, 18 martie 2020

Bang & Olufsen 9800

B&O 9800 a fost lansat in 1998 si este o copie fidela a lui Philips Genie. Defapt, as avea un argument pentru care Philips Genie a fost mai bun: culorile pe care le-a avut in dotare. 

Dat fiind ca venea din partea Bang & Olufsen, in mod evident 9800, replica lui Philips Genie, vine cu un dock absolut spectaculos din punct de vedere al designului. Partea metalica de la baza dock-ului este gravata cu sigla B&O si atata ca in prima zi in care a fost lansat.
Functioneaza si arata ca un dock de inalta clasa, de o calitate superioara fata de orice dock pe care l-am avut pana acum pentru telefoanele pe care le-am detinut sau le detin. Mi se pare fabulos cum o companie care era s-a bazat pe aparate radio la inceput, acum avea designeri care se focusau pe dock-uri facute special pentru telefoanele pe care le copiau.
Din punct de vedere al designlului softului nu exista nicio diferenta intre Philips Genie si B&O 9800. Au exact aceleasi icoane, aceleasi simboluri, aceleasi sunete.
Daca ne uitam pe partea laterala a telefonului, 9800 are 3 butoane, unul pentru pornire/oprire, volum -/+ si aceleasi butoane puteau fi folosite pentru navigarea prin meniu.
Dock-ul are un mecanism de introducere a telefonului, prin care dock-ul se deschide si apoi se inchide astfel incat se fixeaza in locul de incarcare, telefonul.
Bineinteles, 9800 are si o antena pentru un semnal mai bun. Nimic diferit fata de competitori.
Dintre cele 2 telefoane pe care le-am achizitionat, un 9800 are antena putin mai lunga decat a celuilalt.
Bateria si sim-ul sunt slotul de sim sunt normale din tot ceea ce imi pot da seama, nu vad nimic diferit ca la Genie.
Diferit fata de alte modele ale lui B&O, 9800 venea si cu incarcator normal, de camera, care avea un clips de prindere tocmai pentru a asigura prinderea lui in portul de incarcare al telefonului.
Cele 2 telefoane achizitionate se prezinta foarte bine, din punctul meu de vedere la mai bine de 20 de ani de la lansarea lor.
Unul din ele vine cu hands-free demontat de pe o masina si trimis in pachet cu telefoanele achizitionate.
Husa lui 9800 este evident de Philips Genie, de data aceasta nu am mai gasit etui sau huse facute de B&O insa si aceasta este din piele adevarata, asa cum se facea odata. Impresia generala este una buna vis-a-vis de telefoanele prezentate, reprezinta inca o aparitie pentru B&O in domeniul telefoniei mobile, insa de data aceasta colaborarea cu Philips nu mi se pare totusi cea mai reusita. Philips a facut telefoane de buget, niciodata nu mi-am imaginat cum ar fi de exemplu o colaborare intre Renault si Maybach.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu