sâmbătă, 24 octombrie 2020

Motorola Personal Phone

Motorola Personal Phone venea cu un nume pe care il consider ciudat insa si cu un design care nu ar putea fi comparat cu al altui telefon mobil. Lansat in 1992, telefonul a ajuns sa fie un model destul de rar pe piata colectionarilor de telefoane mobile si indata ce am pus mana pe acesta, am vrut sa il si prezint dupa ce l-am scos la aer curat. 
Numele "Personal Phone" ma duce cu gandul la faptul ca telefoanele mobile semanau cu telefoane Publice din moment ce Motorola a dorit sa isi denumeasca device-ul cu un nume atat de rezonant. 
Insa sa vedem si ce functii detinea Motorola Personal Phone:
- NICAD Battery - scris mai mare ca orice alta functie a telefonului
- 10 numere in memorie
- Reapelare ultimul numar
- Indicator de nivel pentru semnal
- Functioneaza pe bateria mai sus mentionata
Pachetul continea telefonul si bateria. Se pare ca incarcatorul nu era mentionat insa bateria era mentionata aproape constant.
Telefonul nu arata rau ci doar ciudat. Designul sau seamana cu a unui telefon fix insa este evidenta functionalitatea sa inafara casei. 
Pe latura designului gasim butoanele putin descentrate fata de linia telefonului, lucru care il facea sa para nu atat de ciudat neavand ecran in partea de sus a tastaturii, o linie verticala in stanga tastelor care ascundea un numar de 5 led-uri pentru diverse functii. Niciun buton pe marginile telefonului. Insa Motorola s-a gandit la acest lucru si a introdus functiile in tastatura telefonului, dupa cum urma:
In egala masura, toate telefoanele din anii '90 aveau un display cu afisas pe o linie, in general de culoarea verde sau rosie a ledurilor, deci, Motorola Personal Phone nu renunta la un display curbat de 120Hz, cum se poarta in ziua de astazi. Spatele telefonului era unul normal, cu nu foarte mari accente de design, simplu si la obiect.
Transpus in natura, Motorola Personal Phone devine un telefon...diferit. Poate nu toata lumea ii poate aprecia designul insa pentru mine telefonul are un farmec aparte. Este diferit din toate punctele de vedere. Look, functionalitate si design. Rar mai poti spune de un telefon mobil ca a fost atat de radical gandit. 
Terminalul achizitonat este intr-o stare ireprosabila, bateria tine inca cateva ore bune, desi, telefonul nefiind GSM doar consuma incercarea conectarii pe o retea NMT, inexistenta in zilele noastre. Am reusit sa il gasesc in aceasta stare, alaturi de cutia sa originala, incarcator si husa de piele care este special gandita pentru acesta. Asadar, o piesa rara, alaturi de husa sa rara fac din acest telefon o piesa valoroasa in colectia mea. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu