marți, 21 ianuarie 2014

Nokia 7110

 Nokia 7110 - Aparut in 1999, acest telefon avea sa faca ravagii in ceea ce priveste lumea tehnologiei de la momentul respectiv. Este considerat ca fiind primul telefon media. Este genesis al tehnologiei moderne - internetul.



 Nokia 7110 avea un design care lasa oamenii cu gura cascata, la fel si competitia. Nokia a lansat, o data cu 7110, un mecanism de raspundere automata sau de glisare a clapetei. Un mecanism, care se actiona glisarea clapetei din spatele telefonului. Un lucru nemai vazut pana la momentul respectiv, o adevarata inovatie in domeniu. Unul din aspectele vizuale era si carcasa, mai concret fata, care era pe baza de culoare cameleon ca la 6110 insa cu un aspect mai fin si mai modern. Totodata Infrarosu domnea in partea de sus a telefonului, gata pentru primirea si tranmisterea datelor.
Ecranul mare al lui 7110 nu avea numai un rol de citire a textului mult mai usor ci si de informatii culese de pe Internet (wap) si a e-mailurilor. Da, acest telefon putea fi folosit pe internet cum nu se putuse folosi niciun telefon pana la acel moment. Cu scroll-ul mare, navigarea pe internet si prin meniu era o simpla placere. Nokia, bineinteles, ocupandu-si locul fruntas la acel moment pe piata telefoanelor mobile, nu a uitat de baterie, care era si mai subtire si mai longeviva. Telefonul a fost o uimire si o recunoastere ca tehnologia incepea sa se dezvolte cu pasi repezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu