sâmbătă, 1 iulie 2017

Vector Watch 2017

Da, stiu, sunteti obisnuit cu vechituri. Ceva atat de nou si de stralucitor nu a aparut pana acum pe blog, dar cred ca este momentul sa va spun cateva impresii si despre "jucariile" pe care le folosesc zi de zi si nu numai. Spre exemplu, Vector Watch l-am achzitionat ca si dorinta de a ma convinge daca merita sa investesti intr-un smartwatch sau nu. Raspunsul este da. Daca investesti intr-un Apple watch spre exemplu, pare ca produsul a fost gandit de la un capat la altul foarte foarte bine. Si pretul tradeaza asta, e adevarat.
 Dar sa revenim la Vector Luna.




Ceasul a fost cumparat dupa analizarea mai multor review-uri referitoare la el, mai multe videoclipuri elogiative la adresa sa. Dupa ce am achizitonat produsul am ajuns cu nerabdare acasa sa il despachetez. Emotia data de ambalajul ceasului ma ducea cu gandul la gadget-urile de alta data, cand de fiecare data cand ajungeai cu el acasa te bucurai ca in copil mic. Cam asta a fost si emotia de acum. Cutia prinsa cu in snur, cutie bine facuta, frumoasa, ceasul frumos pozitionat in aceasta, erau clar succesul unui unboxing de mare clasa. Dar cam acolo s-au oprit emotiile.
 Prima data cand mi s-a intamplat sa cumpar in gadget care nu era incarcat. OK, cat de greu este?L-am pus la incarcat, s-a incarcat foarte rapid si gata! Am inceput joaca si setarile. Ecranul monocrom nu m-a deranjat catusi de putin, cadranul fiind foarte generos, ceasul era chiar aratos la mana.



 Cureaua din piele naturala foarte bine lucrata, m-a incantat de la inceput. Singura problema era la telescoape unde se prindeau in ceas. Marginile erau nefinisate, aproape taioase lucru care pentru pretul pe care il pretinde Vector pentru acest ceas, sunt inadmisibile.
 Dupa o folosinta de cateva zile, am inceput sa observ ca desi era sincronizat cu telefonul (IPhone), ceasul nu imi mai arata notificarile de fiecare data cand veneau pe telefon, ci doar cateodata. Am sperat ca prin repornirea telefonului/ceasului, la in moment-dat isi va reveni. Nu s-a intamplat asta.
Am continuat explorarea ceasului, am downloadat diverse teme de ceas (din aplicatia Vector), am aplict aceste teme si in unele cazuri, am putut sincroniza si vremea, localizarea gps, etc. Doar ca de fiecare data, in fiecare zi, temperatura era de 20grade. Lucru care, in mod evident, nu era real.
 O alta problema pe care am observat-o era aceea ca ramanea blocat cateodata cu apelul, adica apelul chiar daca se finaliza, ceasul arata in continuare ca telefonul suna.
 In cele din urma am facut eroare finala. Am resetat ceasul la setarile de fabrica. Asta a fost finalul unei scurte dar intense prietenii intre ceas si telefonul meu si intre mine si ceas. Am incercat sa sincronize insa a fost fara succes. Dupa 2 zile de incercari, am returnat ceasul si am recuperate banii.
 Pacat Vector. Pacat ca aveti potential. Am observat ca marketingul celor de la Vector se bazeaza pe durata de viata de 30 de zile, insa, intr-o lume ideala, nu asta e tot cea ce conteaza. Conteaza sa fie soft+hard pe aceeasi linie. Daca softul este extreme de slab, cum se pare ca este in cazul Luna, inseamna ca hardware nu prea pot sa-mi doresc doar in ceas de 899 de lei cat a fost acesta. Ceasuri frumoase, care fac acelasi lucru (arata ora) gasesti la 400-700 de lei fara nicio prblema. Acolo softul nu conteaza. Ce vreau sa mai adaug este lipsa unei transparente fata de cele constatate pe perioada testului, din partea celor de la Vector. Aici ma refer la o adresa de e-mail buna pentru a trimite o sesizare/e-mail. Am incercat sa folosesc adresa de pe site-ul lor, insa e-mailul s-a intors deoarece adresa nu este corecta. Nu prea pare profesionist.

Ca si formulare, in soft, cred ca o variant era in loc de  "Watch is trying to connect" - "Watch is being connected" - try este in cuvant oarecum indoielnic despre rezultatul actiunii.
 Let's do it.

 I tried.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu