joi, 11 iulie 2019

Nokia 3510i

Si iata cum in 2002 Nokia lanseaza fara emotie 3510i. Dupa succesul Nokia 3310, 3410, 3510 acum avand tehnologia necesara pentru a avea un telefon cu ecran color (4096 culori), Nokia 3510i ar fi trebuit sa faca furori. Dar oare a fost asa?
Imi aduc aminte cand am vazut prima data 3510 si in acelasi an, la o diferenta nu foarte mare de timp, 3510i. Atunci mi s-a parut cel putin ciudat pentru un fabricant atat de mare sa faca 2 device-uri similare cu mici ajustari, cum ar fi ecranul color. Ok, este adevarat ca arata mai bine orice pe un ecran color. Doar ca un telefon care era si asa slab (3510) a fost inlocuit de unul la fel de slab dar cu ecran color.
 Evident, in opinia mea, telefonul era slab din considerentele faptului ca inafara de ecranul color, erai cam limitat la acelasi sistem de operare de la Nokia 3510. Ermetic si care nu-ti oferea o bucurie de a il butona si a il personaliza.
 Ok, ca design recunosc ca este ok. Un telefon care arata si este practic. Nimic special la asta. Ce speram de la Nokia 3510i era un soi de camera foto, un bluetooth sau poate, un infrarosu. Toate acesteea erau deja disponibile la momentul lansarii sale. Asa ca, de ce sa lansezi 2 telefoane in acelasi an si sa nu iei timpul necesar sa dezvolti ceva "wow" pentru a putea fi utilizatorii surprinsi?

 Nu stiu, cert este ca avea marginile portocalii. Nu, nu aveau leduri, desi poate si astea erau o idee de a fi integrate si sa faca telefonul mai atractiv, dar nu au facut-o. 2 benzi pe laterale portocalii care nu au niciun sens, altul decat estetic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu