joi, 11 iulie 2019

Nokia 6820

Nokia 6820, a aparut in 2003. Sunt curios cine de la Nokia a crezut ca acest design este unul pe care cineva poate sa il indrageasca sau, de ce nu, sa il utilizeze zilnic. Pe de alta parte, evolutia software-ului de la acel moment impiedica oarecum dezvoltarea unor schimbari majore pentru gigantul momentului, asa ca, suspectez ca singura aparitie putea fi numai vizuala, de la un model la altul.

Daca ar fi sa judecam dupa design, acest telefon ar putea fi considerat un soi de smartphone. Tastatura era menita sa usureze scrierea mesajelor scurte insa si asa, cate mesaje putea un utilizator da, astfel incat sa aibe nevoie de un astfel de lucru.
 Ok, sa spunem ca este interesant sa vezi ani mai tarziu un astfel de telefon, dat fiind ca acum designul noilor telefoane se axeaza mai mult pe marimea ecranului, calitatea acestuia si nu in ultimul rand de puterea interna a device-ului.
 Nokia 6820 nu se lauda decat cu cateva lucruri, pe langa evident, designul tastaturii. Aceste lucruri erau: Bluetooth, Infrarosu , GPRS si o camera VGA. Daca punem la socoteala ca bluetooth-ul era un lucru foarte nou, nu puteai spune ca acest lucru era un avantaj pe care il puteai simti in mod direct.
 Pe de alta parte, ceva interesant pentru acel moment care poate are legatura si cu telefoanele zilelor noastre, este modul in care puteai folosi camera de luat vederi. Este vorba de modurile de captura al pozelor: Standard Photo, Portrait, Night Mode. In mod evident, nu aveau aceeasi capacitate de redare a pozelor ca cele din prezent, insa poate fi considerat genesis.



 Cu toate ca forma sa este relativ discutabila, telefonul face parte din perioada de evolutie Nokia, cand au incercat sa faca orice fel de device numai sa atraga priviri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu