joi, 4 iulie 2019

Nokia 6280

E anul 2005, Loganul tocmai ce aparuse pe strazile din Romania si nu numai. Fascinant sau nu, la 14 ani de la lansare, Nokia 6280 functioneaza mai bine ca un Logan din acel an. Tot in spirit de gluma, amandoua sunt depasite astazi din punct de vedere al tehnologiei. Insa sa vedem cu ce venea in joc Nokia 6280.

In primul rand, anul 2005 era un an in care multe companii, printre care si Samsung avea aceasta mica obsesie cu slide-ul. Un lucru care a fost inlocuit in scurt timp de catre ecranul touch si de catre telefoane mari si robuste.
 Nokia 6280 avea o camera de 2Mpx pe spate si o camera VGA pentru selfiuri. Este evidenta calitatea slaba in zilele noastre ale fotografiilor obtinute de catre acest telefon, insa pentru 2005, 2Mpx era destul de decent.


 Pe langa camera, ceea ce este fascinant intr-adevar este faptul ca sistemul Symbian venea cu teme, jocuri si alte optiuni prin care puteai sa-ti personalizezi telefonul mai usor decat inainte. Dat fiind ca si acest terminal avea Bluetooth, majoritatea aplicatiilor/temelor/jocurilor se puteau trimite si prin bluetooth.
 Pe langa personalizarea mentionata mai sus, Nokia mai avea un as in maneca. Card de memorie pentru o extensie a capacitatii de stocare de pana la.....64Mb. Astazi acesti 64Mb se pot traduce in aproximativ 3 melodii la o calitate decenta sau putin sub 1 minut de filmare in 4k si exemplele pot continua.
 Nu am fost niciodata fan telefoane glisante. Pentru mine telefoanele mici care se faceau si mai mici au fost doar o curiozitate, niciodata o dorinta de a le folosi. De dragul colectiei insa, voi continua sa expun si astfel de terminale.
 Pentru o mai rapida accesibilitate a camerei de luat vederi, Nokia 6280 avea si buton dedicat de pornire a camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu