miercuri, 3 iulie 2019

Nokia 6310i

Nokia 6310i nu cred ca mai are nevoie de o prezentare generala. Ce ma intriga cel mai mult in schimb, in anul 2019, este ca in continuare poti gasi pe anumite site-uri de specialitate Nokia 6310i sigilate sau refurbished. Nu acest lucru ma intriga ci faptul ca inca sunt considerate telefoane care pot fi utilizate in era smartphone-urilor. Desi este un model pe care il apreciez foarte mult, nu poate face fata in 2019 task-urilor pe care le poate face un smartphone chiar si de low budget. Asa ca, pentru ce ai vrea sa iei un 6310i in 2019 daca nu sa-l pastrezi?



Ei bine, am supus testului Bluetooth, cea mai populara optiune de la momentul respectiv. In 2002 cand s-a lansat modelul, putine erau variantele de bluetooth pe care le puteai conecta la acel moment. Evident era casca Nokia care se putea conecta. In prezent cam peste tot se poate vorbi de bluetooth. Boxe de camera bluetooth, casti bluetooth, televizoare cu bluetooth, etc.

Asadar, am incercat conectarea prin bluetooth intre Nokia 6310i si Airpods.



 Din pacate, nu se poate considera compatibila conexiunea dat fiind ca bluetooth-ul de pe Nokia este versiune 1.1 iar pe Airpods 4.0. Multe device-uri in prezent folosesc versiuni nu mai vechi de 4.0. Majoritatea vor trece in curand pe 5.0 dat fiind conexiunea mai rapida, transferul de date evident marit. Deci, din punct de vedere al bluetooth-ului nu se poate numi compatibil in vreun fel Nokia 6310i in 2019.

Ok. Acum intram intr-adevar in Genesis al aplicatiilor actuale. Da, in 2002, Nokia venea cu un soi de App store rudimentar. Erau anumite aplicatii pe care le puteai descarca, sharui prin infrarosu sau cablu de date astfel incat ulterior sa le instalezi. Am incercat personal aceste "scheme" si, desi erau de durata, si in general nu reuseam sa le fac functionale, era fun sa iti personalizezi telefonul asa cum iti doreai. Insa, revenind la aplicatii. Nokia venea cu 2 aplicatii mari si late:
Nu foarte distractive, evident, insa erau acolo, ori de cate ori vroiai sa faci ceva..puteai sa te distrezi si asa. 
Asadar sa vorbim si de momorie. Nu e mult de spus. Telefonul prezentat este relativ gol. Inafara de 3 numere de telefon de test altceva nu are in el. Si cu toate acestea memoria libera era...
Si apropo de memorie libera pentru agenda telefonica, Nokia anunta la acel moment ca Nokia 6310i venea cu spatiu de stocare de 1000 de numere. Asa ca, 3 numere de telefon asta reprezinta:












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu