marți, 8 octombrie 2019

Nokia NHE-5NA/Nokia 1630

Anul era 1996, Nokia lansa Nokia 1630, un telefon care era la fel de robust ca Nokia 1610 insa din punct de vedere al designlui, paleta de culori incepea sa se schimbe. 

Nokia incepea evolutia interesanta a paletarului de culori pentru telefoanele sale inca de prin 1995, cand cu ocazia Nokia RinGo, care urmeaza a fi prezentat, lanseaza noutate dupa noutate in ceea ce priveste noile modele de telefoane.
 Nokia 1630 nu este diferit, acesta avand o culoare albastru inchis, iesind din tiparul "negrului" care era predominant pana la acel moment pentru toate companiile producatoare de telefoane mobile. Nokia a riscat dar a castigat, in opinia mea, lansand modele din diverse culori. Riscut acesta si l-au extins pana la Nokia 6110 Cameleon cand, probabil, in lipsa de alte culori, au decis sa le puna pe toate intr-o singura tenta si asa s-a inventat culorea pentru Nokia 6110 Cameleon.
 Revenind la Nokia 1630, acesta este un telefon simplu, atat de simplu incat nimic nu il diferentia fata de modelul 1610 din punct de vedere software iar din punct de vedere estetic, era unul si acelasi telefon la baza, cu diferenta designului ecranului.
 Ca toate telefoanele Nokia ale erei, si Nokia 1630 functioneaza dupa mai bine de 20 de ani, bateria nefiind moarta complet, tinand la cel putin un apel telefonic. Sunt curios daca vreunul din smartphone-urile zilelor noastre vor putea fi folosite peste 20 si ceva de ani....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu