miercuri, 9 octombrie 2019

Nokia 3110

Poate unul din cele mai dorite telefoane din anii '90, Nokia 3110 era printre primele telefoane care veneau intr-o "caroserie" atractiva, de dimensiuni mai mici decat alte modele ale anului 1997, atunci cand acest telefon a fost lansat. 

Asadar, Nokia 3110, lansat in anul 1997 incepea sa faca furori mai ales din pricina faptului ca era primul telefon cu buton central de la Nokia, care urma sa devina foarte popular. Modele ca Nokia 5110 si 3310, care au fost extrem de populare, au beneficiat de acest buton din centrul telefonului.
 Nokia 3110, pe langa faptul ca era un telefon frumos, era si un telefon confortabil de tinut in mana, placut la atingere si bine construit. Deja de la acest model inainte, Nokia putea sta linistita ca se adresa unui numar larg de potentiali clienti. Si asa a si facut.
 Mergand in istoria Nokia, parerea mea este ca Nokia incepea sa cunoasca succesul care urma sa ii duca lideri de piata, inca din aniul 1995-1996, cand, au inceput sa creeze modele care sa se adreseze tuturor clientilor sai.
 Daca vorbim de Nokia si de evolutia sa pe teritoriul telefoanelor mobile, diferenta clara intre aceasta si celelalte companii producatoare era clar departamentul de creatie a modelelor.
Nokia 3110 este o caroserie care va fi imprumutata partial si de Nokia 8110, (banana). Bateria era aceeasi, designul putin curbat urma sa cucereasca o groaza de clienti din toata lumea.
 Sasiul era ok, softul ok, telefonul era ceea ce Nokia putea numi un succes deplin. Si asa a si fost. Nokia 3110, venea si cu port de conectare unui handsfree, care era numai mono, nefiind posibila redarea sterea la momentul respectiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu