vineri, 11 octombrie 2019

Sony Ericsson W950i

Anul 2006 aducea cu el multe modele de telefoane. Nokia era inca lider de piata, Sony Ericsson lansa model dupa model de walkman. Ca de altfel, majoritatea telefoanelor veneau cu suport pentru muzica intr-un fel sau altul.

Piata celor tineri care achizitionau telefoane mobile era in expansiune. De fapt, dupa 2000, majoritatea producatorilor de telefoane incepusera o "lupta" pentru a atrage publicul tanar in a achizitiona telefoane mobile. Daca vorbim de diverse culori, functionalitati sau design atragator, majoritatea producatorilor veneau des cu ceva nou astfel incat sa aibe un public din ce in ce mai tanar care ar putea ramane fidel pentru ani de zile.
 In cazul W950i, Sony Ericsson a sperat ca acesta sa fie un telefon "smart" cu functionalitati de walkman. De aceea, pe langa functionalitatea evidenta, telefonul venea cu touch screen, care si pentru standardele zilelor noastre este acceptabil. Butoane dedicate pentru walkman, scroll pe partea stanga a telefonului si o memorie interna de 4GB. Cea din urma destul de generoasa pentru acele vremuri, putand stoca muzica destul de lejer pentru o plimbare lunga.
 Ce lucruri interesante mai pot spune despre Sony Ericsson W950i sunt display-ul generos si stylus-ul cu care era dotat. O oarecare similitudine cu Samsung Note care aparea ani mai tarziu. Poate o sursa de inspiratie pentru Samsung?!
 Accesoriile Sony Ericsson in schimb sunt alt subiect. Dock-ul telefonului, care se cumpara in mod evident separat, putand transformand telefonul intr-un device ceva mai smart. Dock-ul, avand ca principala functionalitate incarcarea telefonului, acesta venea cu o telecomanda care putea fi folosita pentru preluare apeluri, crestere sau scadere volum, etc.
Astfel, telefonul impreuna cu dock-ul pareau din alta era, dat fiind functionalitatile interesante.
Designul era unul de succes pentru acea era, fiind gandit sa incapa in palma si sa aibe functionalitati extinse.
Cu toate acestea, succesul modelului nu a durat mult. Un an mai tarziu aparea telefonul cu mai mult display, cu mai multa memorie, mai versatil si mai interesant din toate modelele aparute pana atunci. Ca si Nokia, Sony Ericsson era putin cam departe in urma celor de la Apple care urmau sa devina lideri de piata incontestabili un an mai tarziu.
Asadar, cu toate ca W950i era un telefon bun, cu multe lucruri de luat in considerare. Insa vremea walkman era deja apusa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu