sâmbătă, 7 decembrie 2019

Apple iPhone 4

Este adevărat ca nu este încă un telefon de colecție însă mi se pare ca este un gadget interesant din pricina mai multor factori care l-au făcut celebru. Apărut în 2010, a venit cu o schimbare de look pt iPhone, de calitate a materialelor folosite, etc. Sa ne aducem aminte despre iPhone 4.



Imi aduc aminte ca în anul 2008 am achiziționat primul iPhone, 2G. Un exemplar destul de obosit de către foștii proprietari însă la acel moment a fost cel mai ieftin iPhone pe care mi-l puteam permite. Și asa, telefonul a fost parca adus din viitor. Totul s-a schimbat pentru mine în ceea ce privește telefonia mobila. 

În anul 2010 în schimb, 3 ani după apariția primului iPhone, Apple făcea din nou un salt prin calitatea lui iPhone 4. Acesta urma sa vina cu un sașiu de otel, panouri de sticla atât pentru fata cât și pentru spatele telefonului.


Telefonul avea in mod evident avantajul calitatatii materialelor din care era produs. Pe de alta parte avea și designul mai atrăgător fata de precedentele modele.


Ce avea în minus, în schimb, era faptul ca avea anumite probleme cu semnalul, din cauza antenelor care erau amplasate pe marginea telefonului iar din cauza folosirii sale într-un anume fel, conexiunea avea de suferit. 

Destul de interesant, iPhone-ul achiziționat a costat aproximativ 32 de lei plus transport. Este în stare buna, nu are defecte vizuale sau accesorii. Este un telefon care acum nu valorează mai mult, nu este încă pe lista de telefoane de colecție însă la prețul acesta nu m-am indurat sa îl ratez.
Diferentele intre iPhone-urile actuale si iPhone 4 sunt semnificative, plecand de la ecran peste care s-a pus amprenta tehnologiei actuale, memoria interna a iPhone 4 pleca de la 8Gb iar in zilele noastre minim de memorie este de 64Gb, camerele au suferit imbunatatiri seminificative, avand acum un numar de 3 camere de luat vederi pentru diferite moduri de fotogfrafiere.
Mai este actual iPhone 4 in 2019? Este inca un telefon la care poti avea pretentii de a comunica asa cum o faci cu un smartphone al momentului?
In mare parte raspunsul este nu. Deoarece Apple nu mai ofera suport pentru device-urile mai vechi de 5c, avand o versiune de soft de maxim 7.1.2 fata de 11.3 cat au in prezent soft-ul iPhone-urilor actuale. Asta inseamna ca o buna parte din aplicatii nu sunt suportate sau nu mai au corespondent in Apple Store. Totodata, daca iti doresti un telefon care merge mai greu din cauza soft-ului si a update-ului, asta vei regasi la iPhone 4. 
Un lucru pe care il poti face cu iPhone 4, este un playlist generos, sa asculti cu castile jack, acesta avand iesire pentru aceste tipuri de casti. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu