sâmbătă, 7 decembrie 2019

Mobira CityMan 5000

Interesant sau nu, Nokia a avut si acest model in istoria sa. De fapt editiile Mobira Cityman puteau fi comparate cu Hotline de la Ericsson. Cityman 5000 a aparut in anul 1994, ca o alternativa la Nokia 2110, care a aparut tot in acelasi an. Diferentele intre Cityman 5000 le voi dezvalui in cele ce urmeaza. 

Asadar, in mare parte, Cityman poate fi considerat un 2110, cel putin din doua puncte de vedere: primul ar fi display-ul care este identic ca cel de pe 2110, al doilea poate fi vorba de design care avea trasaturile lui 2110.
 Urmatorul poate fi incarcatorul care era acelasi ca la Nokia 2110, iar ultimul softul. Inclusiv fontul folosit, este identic cu cel de la Nokia 2110.
 Din punct de vedere al navigarii, acesta se baza pe scroll-uri amplasate separat, nu pe aceeasi bucata de cauciuc ca la Nokia 2110.
 O diferenta nu neaparat notabila ar putea fi antena care si ea avea un design diferit dar se ridica in acelasi fel ca la Nokia 2110.
 Comparativ cu Nokia 2110, intr-adevar, designul poate parea diferit.
 Unul din lateralte este aproape similar ca la 2110.
 Spatele este chiar similar cu Nokia 2110. Una din diferente este ca pe Nokia 2110 este mentionat Nokia, pe cand pe Mobila Cityman nu scrie acest detaliu, desi, era sub egida Nokia.
 Acum putem vorbi de o diferenta notabila: Butonul Power era amplasat pe lateralul telefonului, alaturi de volum, in cazul Mobira Cityman 5000, fata de Nokia 2110 unde erau doar butoanele de volum pe lateralul acestuia.
 Sub baterie, avem detaliile Mobira fara prea multe legaturi cu Nokia. De ce? Nu as putea sa imi dau seama.
Sub usita de sim, nu gasim nimic diferit.
 Bateriile erau diferite, pe fundal negru in cazul Mobira Cityman 5000 textul era imrpimat pe cand Nokia venea pe fundal alb. La baterii este singurul loc unde vad mentionat Nokia.
 Un alt loc unde mai este Nokia mentionat este in manualul de utilizare al Mobira Cityman 5000.
Telefonul pe care l-am achitizionat este interesant din punct de vedere al istoriei si legaturii sale cu Nokia. Mai mult, pretul platit pentru el a fost undeva pana in 20 Ron + transportul. Ma asteptam la un telefon vechi insa nu ma asteptam atata asemanare cu Nokia si totusi atat de putine detalii despre fabricant pe device.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu