luni, 9 decembrie 2019

Casio Diary SF-6900SY

Recunosc ca tehnologia anilor '90 a avut și părți ciudate, printre care, un device precum Casio Diary apărea pentru un anume scop. Nu l-am descoperit încă dar cu siguranță un anume scop avea. 




În anii' 90 am avut într-adevăr o agenda digitala pe care puteai scrie numai numere de telefon, numele persoanelor din agenda, puteai crea și anumite notițe, puteai pune alarme și puteai vedea mai multe ore de pe glob. Cam atât. 
Casio Diary venea cu mai mult de atât dar nu cu foarte mult. Era o combinație care rezulta într-un personal organizer care avea funcție de scriere mai rapida, prin tastele destul de bine amplasate.
Ca și soft, ei bine, nu prea pot comenta foarte multe având în vedere basicul per total al device-ului.
Ca multe din device-urile momentului functiona cu 2 baterii normale. Asta pentru ca softul era unul atât de simplu încât și asa, 2 baterii normale te tineau mai multe luni. 
O mica comparație cu ceva similar apărut tot în anii '90 dar de la Ericsson care se lua în serios cu genul acesta de proiecte.
Se poate vedea cum și ecranul Ericsson avea o dimensiune generoasa fata de cea a lui Casio, făcând-o puțin depășită.
Deși mai subțire, se simțea diferența de calitate dar și de bani.
Proturi nu prea aveau cum sa existe însă se dorea a fi ușor conectabila la calculator.
Acest gen de device e greu de găsit pe internet, ca și informații suplimentare, având o clientala redusa încă de la acel moment, existenta ei nefăcând un impact în niciun fel pe piața device-urilor.
Mai mult, nimic nu poate fi spus despre acest gen de device ca a revoluționat software sau hardware generații de device-uri care au urmat sa apară. Nici măcar din punct de vedere al designului nu a fost vreo inovatie. Ca și concluzie, trist dar adevărat, a existat fără sa aibe niciun impact în istoria tehnologiei, a fost un lucru care dacă nu s-ar fi produs nimeni nu i-ar fi dus lipsa, decât câțiva clienți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu