vineri, 13 decembrie 2019

Philips PR95

Dacă ar fi sa punem pe hârtie câte telefoane a produs Philips pana anul 2000 am putea sa rămânem cu mult spațiu liber pe acea hârtie. De ce? E simplu. Nu au fost niciodată competitivi într-o piață dominata de Nokia, Motorola, Ericsson.


Dar sa vorbim despre Philips PR95 și ceea ce reprezinta acesta pentru istoria telefoanelor mobile. Apărut un anul 1994, Philips PR95 a fost un model rar, nu foarte popular și din acest motiv, nu prea se găsesc date despre acesta.
 De ce nu a fost Philips competitiv deși avea oportunitatea? Pai sa vedem. Înainte de acest model și de 1994 eu nu știu un alt model de Philips care sa fi făcut apariția pe platforma telefoniei mobile.

Philips așadar întra în joc destul de târziu, pe când alții, precum Nokia și Motorola, care deja făcuseră istorie. Aparițiile modelelor de la aceștia erau dese, modelele evoluau și majoritatea device-urilor erau destul de bine primite de public.


Philips cu PR95 nu venea cu anumite inovații sau caracteristici interesante însă este parte din istorie. Asa cum nu am găsit multe informații despre model intuiesc câteva detalii însă este stric opinia mea, ne fundamentata pe ceva concret, rog a fi tratata în acest fel.
PR95 era fabricat în Danemarca. Danemarca a mai avut o singura firma de telefonie care a produs telefoane mobile, Dancall. Acest lucru este interesant în sine deoarece Danemarca este o tara foarte scumpa din punct de vedere al mâinii de lucru, componente și asa mai departe. Asta se traduce într-un preț ridicat pentru device - ul final. În cele din urma ajunge sa fie un produs greu vandabil și trebuie sa aibe caracteristici de top pentru a putea schimba decizia de achiziție între a alege un Nokia sau un Philips.
Dacă dotările nu erau cele de top atunci nici publicul nu face efortul sa îl achiziționeze dat fiind piața în plina dezvoltare mai ales pentru competitori. Asa ca, Philips PR95 devine un obiect rar, de colecție, 25 de ani mai tarziu. 

Pe de alta parte, Philips PR95 are și lucruri interesante. Primul este chiar fabricarea acestuia. Faptul ca a fost fabricat în Danemarca și nu în Taiwan, Indonesia sau China se traduce într-o calitatea superioara. Al doilea era bateria telefonului care era mica ca o carioca de groasa și în forma similara unui pix. 

Pe lateralul stâng exista butoane de navigare în meniu și butonul ok, pentru o mai ușoara navigare. Telefonul venea cu 2 Dock-uri de încărcare din câte se pare. Unul în care puteai încarcă telefonul și bateria separat și unul normal, mai mic, doar pentru telefonul în sine. 

Am găsit acest telefon la o persoana care din fericire a avut destul de multa grija de device și 25 ani mai târziu pot spune ca încă funcționează. Singura mențiune este aceea ca este NMT, astfel, nu exista rețea pe care sa se conecteze. 


Toate ca toate, un model foarte interesant, rar și cu multa carisma dacă ar fi sa îl caracterizez. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu