sâmbătă, 14 decembrie 2019

Ericsson S868

Ericsson S868 a apărut în anul 1998 la 2 ani după 688 care avea aceleași caracteristici ca și S868. Astfel, se pare ca celor dea Ericsson le-a luat 2 ani sa facă același telefon. Lipsa de imaginație?



Așadar, în anul 1996 Ericsson lansa GH688, un model frumos de telefon din punctul meu de vedere. Primul telefon pe care l-am primit în colecție și care avea ca și material de construcție metalul. Din acest motiv, telefonul era mai greu, mai impozant din punct de vedere al look-ului. 
Softul era de asemenea în deplina armonie cu hardware si design. Asa ca, de ce 2 ani mai tarziu Ericsson lanseaza exact acelasi telefon cu mici diferente de design?
Greu de spus. Nu pot sa îmi explic însă pot sa apreciez faptul ca Ericsson S868 era la fel de metalic, la fel de bine construit și la fel de bine a ținut ani mai târziu. 
În alta ordine de idei, Ericsson S868 avea butoanele de navigare meniu unite, nu despărțite ca la Gh688. Bateria scazuze in Ah, de la 1200 cât avea Gh688 la 800 Mah însă timpul de convorbire se lungime prin optimizarea software - ului, cel mai probabil.
Majoritatea telefoanelor momentului începuseră sa devina colorate, inclusiv Ericsson lansase modele cu plasticul tastaturii schimba îl. Telefoanele deveneau ceva mai prietenoase din punct de vedere personalizare. Însă S868 avea același look profi pe care oamenii de afaceri îl preferau și ii reprezentau.
Cu multa ușurință, telefonul devenise un accesoriu business incontestabil. Îmi aduc aminte ca aveam în acea perioada cunoștințe care erau în mediul business iar telefonul preferat era Ericsson, fie S868 fie GH 688.
Oarecum se începea o lupta între Ericsson și Nokia pentru segmentul business, de aceea și Nokia a lansat 6110 și ulterior 6210 și 6310(i) ca un răspuns al acesteia către segmentul business.
Nu era rău că începuse o competiție în aceasta direcție, clienții trebuiau sa aibe de unde alege. Ce este interesant însă, Ericsson S868 nu avea niciun port, nici măcar vechiul și deloc prietenosul infraroșu.
Niciodată nu am înțeles cum Ericsson a decis sa nu aibe astfel de port de comunicare pe anumite device-uri care erau mai mult destinate unui public care avea probabil și nevoie de conectare la anumite terminale care ofereau acest suport.
În concluzie nu pot spune ca am înțeles de ce Ericsson a decis sa revină cu S868 pe piața însă este un device bun de avut în colecție.
Modelul achiziționat vine în cutia sa, cu Dock-ul de încărcare, încărcătorul, căști mono și manualele de utilizare. Un accesoriu ce este încă sigilat este clema de prindere la curea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu