duminică, 15 decembrie 2019

iMac 20" 2007

Anul 2007 a fost foarte important pentru Apple. Un an decisiv pentru firma americana care a lansat multe produse care vor ramane in istorie pentru totdeauna. Unul dintre produsele lansate este si iMac "imbracat" in metal si sticla in fata si platstic negru in spate. 
Dupa succesul lui iMac G5 care era facut exclusiv din plastic, Steve Jobs a luat decizia sa se schimbe radical linia iMac-urilor si sa introduca aluminiul si sticla in fabricatia lui. Modelele iMac G5 veneau in 2 dimensiuni de ecran, 17" si 19" insa cu modelul lansat in 2007 acestea urmau sa dispara pentru totdeauna din gama Apple, fiind inlocuit de 20", 24" si ulterior de 27". In zilele noastre singurele dimensiuni fabricate de catre Apple pentru modelul iMac sunt 21" si 27".

 Tototodata, un lucru interesant pentru Apple, Intel urma sa le produca toate procesoarele atat pentru ultimele modele ale lui G5 cat si pentru iMac-ul lansat in 2007. Bineinteles, aceasta a fost o miscare desteapta din partea lor, dat fiind ca procesoarele Intel erau mult mai rapide decat vechile lor procesoare.
 Pe de alta parte, materialul din care era construit iMac, aluminiul, era un bun adjutant in racirea componentelor sale, fiind totodata un material aspectuos si care facea din iMac un calculator premium. De altfel, aluminiul este folosit si in prezent la modelele iMac cat si la laptopurile produse de acestia.
 Comparatia cu iMac G5 este evidenta. Cele 2 modele seamana in mare parte, pe lateralul drept avand super-drive-ul CD/DVD.
 Din punct de vedere al look-ului, din punctul meu de vedere ambele modele sunt frumoase, iMac G5 avand un look cool, alb, de curat si reprezentant pentru Apple, pe cand iMac 2007 este modern, impozant si care da impresia unui device premium, actual si in anumite cazuri usor confundabil cu orice al model al gamei, aparut ulterior.
 Pe de alta parte Apple a pastrat, ajusand putin marginile iMacului, astfel incat proprietatea de operare a monitorului era mai generoasa.
 Unul langa altul, calculatoarele arata foarte bine, ambele fiind si separat piese frumoase de colectie.
 Din lateral se poate observa diferenta de grosime, designul pare sa fie identic, suportul pe brat fiind asemanator conceput sa intre in calculator.
 Din spate observam diferente de pozitionare porturi, acestea fiind in cazul noului model, orizontale. "iMac" a fost inlocuit de marul Apple, butonul de pornire fiind amplasat in partea opusa fata de modeulul anterior.
 iMac 2007 avea acelasi numar de porturi, aceleasi conectivitati mai putin portul pentru Dial-up, care deja devenise un proces vechi de conectare care fusese inlocuit cu Broadband-ul.
 Plasticul fin, de buna calitate continua sa faca o impresie buna pentru utilizatorii iMac.
 Ambele brate aveau gaura de pozitionare a cablului de alimentare insa diferenta era ca la iMac G5 gaura avea un protector pentru cablul de alimentare.
 Cu protectia pentru cablu - iMac G5
 Fara protectie - iMac 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu