sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Apple Macbook Black A1181

Nu pot spune ca sunt un mare fan al Macbook-urilor negre insa acesta mi-a atras atentia prin faptul ca venea in cutia originala cu toate accesoriile iar, inafara de baterie, calulatorul era impecabil si 100% functional. 

Acesta poate fi considerat si un unboxing al unui laptop fabricat in 2006 si prezentat in 2020. Sa incepem cu inceputul. Macbook venea in 2 culori (daca se pot numi asa) - alb si negru. Cele mai comune Macbook-uri au fost cele albe, cele care au si fost vandute in mod evident si in cel mai mare numar.
 Asadar, cutia acestora era identica, diferenta se afla numai pe laptop, si anume nuanta acestuia.
 Ce imi place la ambalaj este ca pe spuma care proteja laptopul este trecut Macbook, semn al diferentei de calitate intre un fabricant obisnuit si Apple.
 In pachet regaseam laptopul, incarcatorul (care dupa parerea mea putea veni in aceeasi culoare ca laptopul care era selectat ca si nuanta), telecomanda pentru media si adaptorul pentru UE sau SUA in functie de tara in care se comercializa, carticelele si abtibildurile Apple, CD-urile de instalare MacOS.
 In rest multa spuma pentru a proteja cele mentionate mai sus insa ce imi place la toate produsele Apple este modul de prezentare al device-urilor, indiferent de natura acestora.
 Sa revenim la laptop. De ce nu imi place black? Ei bine, e simplu. Calculatorul era construit din metal, culoarea negru aplicata pe metal nu putea fi decat mata la acel moment, dand un aspect de laptop de serie, ceea ce nu prea era.
 Cel mai bine se vede asta la interior, unde daca nu te uiti la logoul "Macbook" nici nu poti ghici din prima ce laptop ai in fata. Poate fi orice laptop dar poate fi si Apple. Evident, dupa butoanele din josul tastaturii imediat realizezi ca este Macbook insa mi se pare ca diferentele intre un Macbook black si un laptop normal erau destul de mici.
 13" de display inca este un standard pe piata, asa ca Macbook A1181 este inca actual, inca in parametrii de design.
 Laptopul ruleaza MacOs X, si se lauda cu un procesor Intel Core 2 Duo de 2 Ghz, cu 2 Gb Ram, 64 MB Video si un HDD de 100 GB.
 Adus in ziua de azi, laptopul se simte depasit, cei 2 GB ram la viteza lor abia fac fata sa deschida cateva pagini web basic, YouTube nici nu se pune in discutie.
 O parte interesanta este telecomanda. Initial nu am reusit sa o conectez cu laptopul, insa dupa o schimbare de baterie aceasta a fost descoperita imediat de laptop. Am incercat si cu iMac-ul meu de birou insa nu au avut o conexiune de nicio natura, Macbook Air de asemenea nu a vrut sa se conecteze cu aceasta insa cu Apple TV-ul s-a conectat imediat. Nice!
 Este depasit din toate punctele de vedere MacBook A1181? In 80% din cazuri da. Dar, din ce in ce mai multi oameni il upgradeaza cu un SSD de 64 sau 128 GB, ceea ce il face de 5 ori mai puternic. Altfel se mai pot instala cateva software-uri care sa il faca mai actual, precum browsere care suporta youtube, poate fi folosit si pe post de calculator unde poti sa iti scrii anumite lucruri si sa le sharuiesti pe e-mail. Deci all - in - all nu este un laptop care nu mai are loc in viata unui utilizator insa nu este un proces usor, acela de a il face utilizabil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu