sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Macintosh Powerbook 160

Din epoca laptopurilor lansate la inceputul anilor 1990, vine si Macintosh Powerbook 160, al treilea model de laptop lansat de Apple. Da, este intr-adevar greu, mare si in general incomod sa il porti cu tine azi, avand in vedere dimensiunile actuale ale laptopurilor, notebook-urilor si ultrabook-urilor. 


Dar sa revenim la configuratia acestuia:
- Procesor de 25MHz
- Ram in totalul lor de...4...mega
- Display de 9.8 inch
- Hdd de 40, 80 sau 120 Mb
Da, configuratia in prezent nu mai intoarce priviri insa sa ne aducem aminte ca anii '90 erau ani de lansare a unui numar mare de calculatoare, laptopurilor si a electronicelor de genul acesta.
 Macintosh Powerbook 160 venea cu OS 7.1. Am cateva componente in colectia mea care ruleaza MacOs 8 insa 7 nu am vazut. Din pacate nici acum nu o sa reusesc sa vad MacOs 7 pentru ca acest laptop porneste insa nu afiseaza nimic pe display.
 Din punct de vedere al look-ului, laptopul arata foarte bine, desi are o vechime considerabila, nu este spart sau balamale afectate de trecea timpului, deci all in all consider ca display-ul are o problema insa nu una la care voi adera sa il repar.
 Vorbind de anii '90 vorbim de unitate de dischete, 1.44Mb pe o parte a laptopului, nu exista la acel moment CD-rom sau DVD-rom.
 In spate avem cateva porturi interesante, mai ales cel mare din mijloc a carui semnificatie nu am gasit-o insa cea care este asemanatoare cu HDMI este Mini-15.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu