luni, 16 martie 2020

Bang & Olufsen 9500

In comanda B&O urmatorul model de telefon este 9500, o alta copie fidela a unui Ericsson si de data aceasta as miza ca este vorba de A1018. Desi aparut in 1994, telefoanele achizitionate toate sunt relativ noi. 
De altfel pe ele scrie "swap phone" care banuiesc ca au fost folosite la inlocuierea telefoanelor care intrau in garantie cu acestea. Ce cred totusi este ca telefoanele B&O au avut o tentativa firava de a exista pe o piata concurentiala dominata de Nokia, Ericsson si la vremea aceea Motorola, Philips, etc.
Spun asta deoarece pe site-ul oficial care inca sunt date oficiale ale aparatelor produse insa sunt destul de convins ca B&O nu a sustinut imperiul creat cu ajutorul terminalelor pe care le-a produs. Insa, fara nicio exagerare, ma intriga ceea ce B&O a facut cu telefoanele pe care le-a produs.
Pe langa designul telefoanelor, care copiaza aspectul Ericsson, accesoriile se pare ca au fost luate in serios de catre o echipa de designeri. Spun asta deoarece hands-free-ul mono este ceva monstruos, cel putin pentru partea de conectare cu telefonul. Are 3 puncte de prindere, 2 pe carcasa telefonului si unul in bateria telefonului.

Din punct de vedere al softului vedem acelasi afisaj si meniu ca la modelele Ericsson din acea perioada. Tototdata, chime-ul de pornire este acelasi ca la toate Ericsson-urile vremii.
In partea de sus al telefonului este bineinteles ledul care indica intrarea apelului, semnalul slab sau bateria care se descarca. 
Ce mi se pare diferit fata de modelele Ericsson, B&O 9500 are antena putin diferita, in ideea in care este mai patratoasa si are un contur care ma duce cu gandul la un telefon prin satelit.
Partea de jos a telefonului, desi similara cu un Ericsson nu are acelasi port de incarcare ca la Ericsson.
Ok, pentru ca tot vorbim de incarcare, incarcatoare, etc. Sa despicam firul in 4, asadar. In primul rand, B&O nu venea cu incarcator clasic, precum Ericsson avea la telefoanele sale. Venea cu un Dock, care tinea telefoanele B&O la vedere si aprinse pe perioada incarcarii. Daca nu vroiai un astfel de incarcator, exista o alternativa: incarcator separat, dar tot nu incarcatorul de camera, obisnuit. Ci incarcatorul care incarca doar bateria sau bateria suplimentara a aparatului.
Acest lucru se transmitea intr-un device, facut de B&O, bineinteles. Sincer cred ca B&O a avut o idee cu incarcatoarele si nu se mai saturau. Au vrut sa schimbe mufa de incarcare, au reusit, au vrut sa faca un incarcator diferit de celor de la Ericsson, au reusit, au vrut sa faca un incarcator separat pentru modelele B&O, au facut.
Asadar, acesta este facut de catre cei de la B&O insa, asta nu este tot. Este facut pentru 2 modele de telefoane: 9500 si 9600. As zice ca e o pierdere de bani si de resurse sa concepi si sa produci incarcatoare pentru 2 modele de telefoane.
                                   Cu un led mic, pot spune ca e chiar e frumusel incarcatorul.
Pe langa efortul de a avea un set de incarcatoare diferite, B&O 9500 avea cateva lucruri interesante de notat pentru acestia. Primul ar fi cartile care avea un design interesant, care pentru mine in anul 2020 inca mi se pare actuale. Daca ne imaginam epoca manualelor telefoanelor mobile din anii '90, majoritatea erau pe fundal alb. Cei de la B&O au gandit diferit si au facut ceva diferit, acesta fiind rezultatul.
Totodata am descoperit si huse originale B&O. Si cand spun huse originale, vorbesc de calitate neindoielnica, piele nu imitatie de piele. Gravate cu sigla Bang&Olufsen, acestea aveau caracterul dorit de catre utilizatorul terminalelor B&O. La cum arata cutia si etui-ul nu ma pot gandi care a fost pretul lor la momentul vanzarii.
In concluzie, firma daneza a investit multi bani pentru a crea variantele sale de telefonie mobile si recunosc ca de mult nu am mai fost intigrat si totodata incantat de lucrurile pe care le-am cumparat in materie de telefonie mobila de colectie. Da, toate telefoanele si gadget-urile in general au in spate o istorie frumoasa, un telefon vechi fucntional mereu ma va incanta sa il testez si sa il prezint pe blog, insa, B&O a reusit sa ma convinga sa iau toate modelele pe care le-a produs, pentru ca m-a intigrat. De ce sa investesti bani intr-o gama de telefoane mobile pe care alt producator o are la preturi normale? De ce testezi piata cu 6 modele de telefoane din care 2 in colaborare cu Samsung? Poate ca nu conteaza raspunsul sau banii investiti ci pasiunea pentru device-uri si atunci ma multumesc ca le am pe acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu