Pagini

miercuri, 29 aprilie 2020

Motorola A920

Anul 2003 venea cu 2 noutati din partea Motorola, A920 si A925. Daca ar fi sa sumarizez deja, nicio relevanta nu avea pentru cineva sa isi schimbe A925, succesorul lui A920. O sa povestesc in continuare parerile mele despre acest model in comparatie cu competitorul sau, A925.
 


Detinand A925 cand a venit momentul sa achizitionez A920 am fost destul de incantat pentru ca ma asteptam, desi vazusem diferentele pe alte site-uri, sa existe diferente intre cele 2 modele insa dezamagirea a avut loc odata cu pornirea telefonului, probabil cam aceeasi dezamagire avand-o cineva daca isi facea upgrade de la A920 la A925.
 Ambalajul este aproape identic, continutul asemenea, incarcatorul neschimbat iar dock-ul este identic. Pana aici, nimic nou. Telefonul da, este diferit din punct de vedere doar al look-ului mai ales din pricina butoanelor. Ecranul este exact acelasi: 208x320 pixeli si 3:2 aspect ratio, detinand 65 k de culori.
 Dupa design telefonul vine cu un software imprumutat de la Nokia, Symbian 7.0 iar acest lucru il ajuta intr-adevar sa devina putin mai competitiv decat concurenta. Desi toate atuurile pareau sa fie de partea sa, totusi, ceva nu era bine la acel moment pentru Motorola si seria A. Spun asta pt ca Motorola a lansat ambele modele in acelasi an, ceea ce timpul petrecut pentru dezvoltarea unui nou produs nu putea fi unul lung, as spune insuficient pentru a lansa 2 modele ale aceluiasi telefon.
 Este adevarat ca dupa 2000 cererea de telefoane mobile devenise din ce in ce mai mare, clientii cumparau orice si la orice pret, insa, ce cred ca Motorola a facut este sa ramana in top prin lansari dese si fara neaparat imbunatatiri majore. As face un exercitiu de imaginatie, daca Apple ar lansa 2 telefoane similare in acelasi an, in ziua de azi, cu un minim upgrade, ar fi criticat aspru atat de catre public cat si de situatia financiara in urma scaderii vanzarilor.
 Doar ca in 2003 publicul era in teste, clientii nu erau atat de pretentiosi, e adevarat, pretul era si un factor, acestea fiind mai ieftine ca in ziua de astazi.
 Inca o diferenta “notabila” se poate considera memoria extensibila, care a “sarit” de la 8MB la 12MB in cazul A925. Insa ramane problema stabilitatii si functionalitatii softului. Aici as putea spune ca, desi este interesant ca device, nu pot spune ca ma impresioneaza cu ceva. Softul este unul extrem de limitativ, desi pare la inceput complex si adresat profesionistilor sau oamenilor de afaceri, impresia aceasta scade cu fiecare apasare a ecranului cu ajutorul Stylus-ului.
Spun asta pentru ca optiunile sunt limitate la o functionalitate greoaie, numai pornirea device-ului dureaza mai bine de 1 minut, timp in care sunt 2 Chime-uri care se aud pentru pornire, ceea ce este deranjant, daca nu inutil. Cine a creat aceste Chime-uri nu cred ca a luat in considerare ca nu ajuta la nimic telefonul, functionalitatea sa nu creste iar utilizatorul, daca as fi fost eu acela in 2003 nu as fi apreciat cum nu apreciez nici astazi aceste sunete deranjante la o tonalitate care nu isi au logica.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu