joi, 17 septembrie 2020

Motorola F3 - mai simplu de atat era vorbitul pe fix

Daca imi aduc aminte cu placere de ceva este lupta crancena prin care fiecare producator de telefoane mobile trecea, cu fiecare lansare de terminal. Pe de o parte in 2006, cand Motorola F3 aparea, Nokia era inca dominant in lumea telefoanelor mobile, lucru care nu facea decat ceilalti competitori sa vina cu idei diferite despre viziunea lor in ceea ce priveste segmentul telefoanelor mobile.

Asa s-a intamplat si cu Motorola, care a lansat modelul F3 ca fiind cel mai ieftin si simplu telefon dar si extrem de simplu si cu o baterie care putea tine pana la 300 de h in stand-by. Daca ar fi sa luam cu prima impresie, si anume a cutiei pe care o primeai odata cu nout device Motorola, este cu mult mai mica decat o cutie conventionala de telefon mobil. E adevarat, am comparat cu o cutie a unui terminal mai vechi insa, si asa, putem vedea diferente intre un ambalaj si altul.

Odata ce deschideai ambalajul, telefonul era intr-adevar mic, insa cu un look interesant si cu un design futurist promitea sa schimbe felul in care priveam la telefoanele mobile.

Si nu glumeau. Tehnologia ecranului era diferita fata de tot ce era prezent pe piata telefoanelor mobile. Display-ul era facut dintr-o hartie electronica, care nu avea nici iluminata, nici variate functii pe care le putea indeplini. Caracterele erau alfanumerice insa meniul nu aducea nimic special, chiar dimpotriva, nu aducea mai nimic. 
De fapt, ceea ce Motorola incerca sa faca este sa aduca un telefon ieftin pe piata, cu o durata de viata a bateriei lunga, cu un design ultra subtire in speranta in care utilizatorii ar fi avut nevoie de aceste lucruri. 
Insa popularitatea telefonului nu a fost cea asteptata de catre producator. Pe de o parte telefonul nu era neaparat rau, nu avea functii insa avea ceea ce se numeste basic: telefon si sms. 
Pe de alta parte, anul era 2006, utilizatorii telefoanelor mobile erau pregatiti de schimbari, personalizarea device-ului mobil era un lucru dorit de majoritatea, nu numai prin huse sau carcase noi, ci si prin soft. Daca e sa ne uitam la doar un an diferenta, 2007, Apple lansa primul iPhone. Ceva ce a schimbat cu totul jocul. In alta ordine de idei, telefonul acum, pentru mine ca si colectionar este cu atat mai interesant cat in vremea aparitiei sale nu ma tenta sa retrogradez de la telefonul momentului respectiv la Motorola F3 pentru niciunul din avantajele sale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu