joi, 17 septembrie 2020

Motorola V2288

Cu nostalgie imi aduc aminte ca in anul 2000 multe device-uri isi faceau aparitia pe piata romaneasca de telefoane mobile. Cele mai multe in schimb apartineau gigantului Nokia si restul din ce mai ramanea, aproximativ 20% din piata era detinuta de Ericsson, Motorola, Philips, Sagem, si lista ar putea continua. 

                

V2288 este unul din acele modele care apareau dar promiteau mai mult decat piata, cel putin in Romania, putea sa isi permita sa aibe. Si aici ma refer la Internet pe mobil. Eu unul am reusit sa intru pe internet (conexiune WAP) de pe un Nokia 7110 si nu neaparat ca aveam nevoie neaparat. Acest lucru se intampla prin anul 2003.

                              

Insa sa vorbim acum de Motorola V2288 si ce primeai in pachet cand achizitionai acest terminal:

                             

In mod evident primeai telefonul, incarcatorul de camera, castile (stereo) pentru FM Radio , bateriile (3xAA similar),  2 huse, suport de curea, suport de suport de curea si cam atat. Destul de mult fata de Nokia care in mod ironic pentru multe dintre modelele sale nu oferea mare lucru. 

Pe lateral, Motorola V2288 venea cu un buton dedicat pentru Radio, cu inscriptionarea unei chei muzicale, ceea ce poate fi un lucru dragut, daca ar fi sa luam in considerare atentia la detalii.
Desi nu un telefon complicat, meniul rapid al lui Motorola V2288 semana oarecum cu meniul lui Motorola StarTac si a altor device-uri asemanatoare din perioada respectiva.
Venea cu 3 jocuri la pachet, nimeni nu ar fi ghicit ca Motorola putea fi competitiva pe acest segment. 
Pe de alta parte, accesul la internet se face printr-o conexiune celulara care din pacate nu mai este oferita de catre operatorii actuali, in mod evident dat fiind noua tehnologie care nu mai are necesitatea sa se conecteze prin acest fel.
Desi un telefon destul de vechi, 20 de ani in anul in care ii fac recenzia, acest telefon l-am gasit complet nou, in cutia lui originala, cu 0 minute vorbite. De altfel nici accesoriile nu au fost vreodata desfacute, facandu-l astfel un telefon destul de rar in conditia sa. 
Nu pot spune ca este un telefon pe care il consider frumos, chiar designul sau imi aduce aminte de telefoanele cordless din anii respectivi, telefoane care incepeau sa fie mai mici si mai ergonomice. Dar, ca toate telefoanele din colectia mea, ii respect functionalitatea si aspectul. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu