Pagini

duminică, 4 octombrie 2020

Nokia 5300 XPress Music

Nokia 5300 este un device care apartinea familiei Xpress Music din care mai faceau parte si 5310, 5130, samd. Pe langa numele care are legatura mai mult cu butoanele fizice de pe lateralul telefonului decat cu altceva, Nokia 5300 era un telefon relativ simplu, ba mai mult, era un telefon rudimentar la care se adaugase functia de player media, lucru care a fost apreciat de catre public insa nu suficient cat sa scrie istorie.

Aparut in anul 2006, Nokia 5300Xpress Music venea in 2 culori populare - Alb si Rosu si Negru. Modelul pe care il testez si ii fac unboxing este negru. Telefonul este nou, nefolosit si vine alaturi de cutia sa originala si de toate accesoriile. 

Astfel, desi nu am detinut un Nokia 5300 Xpress Music, imi pot face o idee despre senzatia utilizatorului care deschidea ambalajul si se bucura de primele clipe alaturi de noul sau telefon. Recunosc ca senzatia exista, emotia de a vedea ce este in pachet este mai mare decat ceea ce stie sa faca telefonul. De altfel, cred ca orice utilizator de Nokia stia cam ce putea sa faca urmatorul Nokia pe care si-l achizitiona dat fiind ca diferentele intre modele nu erau atat de semnificative.
Asa ca, dupa ce scoti telefonul din cutia sa, emotia incepe sa se potoleasca, observi telefonul in propria sa splendoare insa este cam predictibil ce avem sa descoperim.
In primul rand un telefon pe slide, un trend al anilor 2005/2008 cand lumea era foarte incantata sa manevreze un telefon cu slide.
In egala masura, telefonul venea cu o parte caucicata care se intindea pana pe butoanele Xpress Music, vinovate pentru denumirea aparatului.
Si pentru ca cineva sa nu ramana cu impresia ca vorbesti la alt tip de telefon decat Nokia 5300Xpress Music, cei de la Nokia au facut sigura gravarea in partea slide pentru a nu crea confuzii sau probleme serioase utilizatorului. E adevarat, mi se pare ca arata bine gravarea si partea metalica, rezoneaza cu designul aparatului.
Ca soft nu am foarte multe de detaliat decat ca butoanele fizice erau menite sa interactioneze perfect cu softul. Play/Pause facea exact ce era destinat sa faca, Next track si Previous track de asemenea, nu erau altceva decat ceea ce se laudau sa fie. Acestea puteau fi folosite numai cu castile aparatului insa se puteau folosi si pentru functia Radio.
Altfel telefonul nu promitea altceva decat ceea ce spunea ca o va face. Xpress Music. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu