Pagini

duminică, 4 octombrie 2020

Nokia E52

Nokia E52 a aparut in anul 2009, si succesorul lui E51, un telefon business aparut din nevoia oamenilor de afaceri pentru a fi diferiti, prin calitate, simplitate si rafinament. E adevarat ca E52 intotdeauna mi-a inspirat un look business.
E52 venea cu multe inbunatatiri fata de E51, printre care o camera mai performanta, un display putin mai mare cat si functii noi. 
In comparatie, E51 parea un telefon invechit din punct de vedere design insa si softul sau era unul care nu mai promitea tinerea pasului cu tehnologia moderna. 
E52, venea cu blitz langa camera sa de 3.2Mpx in comparatie cu E51 care avea o camera de 2Mpx si mult spatiu in zona camerei pe care nu l-am inteles niciodata. Parca era un loc de lipit un label insa nimeni nu se incumeta sa o faca. 
E 52 venea cu magazinul OVI preinstalat, un mare avantaj fata de celelalte modele ale anului 2009, care nu erau neaparat facute sa suporte acest magazin virtual. Tototdata, OVI nu avea sa reziste mult, dimpotriva. In anul 2009 deja iPhone era la 3Gs, cel mai puternic telefon al momentului, cu functii precum copy/paste, ecran touch care era chiar touch, si asa mai departe.
Nokia se chinuia cu Symbianul lor precum si cu magazinul OVI care era unul din cele mai putin accesate magazine de la acea vreme, dat fiind continutul slab in comparatie cu concurenta.
Un efort a fost si preinstalarea Youtube si Facebook pe un astfel de device. Cand ma gandesc la 3Gs si la usurinta cu care intrai pe Youtube sau Facebook in 2009 parca nici nu se justifica efortul facut de Nokia pentru a preinstala astfel de aplicatii. In primul rand ecranul era prea mic pentru redarea unui continut precum Facebook, iar despre Youtube aproape ca nu era o experienta in sine sa te faca curios sa explorezi multe videoclipuri.
Camera era una buna, nu se poate spune decat ca in vremurile actuale nu prea are legatura cu calitatea insa pentru acel moment era destul de buna.
Pe lateral, Nokia E52 venea cu aceleasi butoane ca la E51 insa cu un redisign al acestora si cu o adaugare a butonului de camera dedicata. 
Din punct de vedere al incarcarii, Nokia eliminase incarcatorul clasic si trecuse pe Micro USB, care putea fi de data aceasta si cablu de date pentru device-ul Nokia E52.         

In concluzie, E52 a fost cam ultimul telefon Business pe care Nokia l-a lansat, un telefon cu un aspect placut, care dadea impresia de calitate si durabilitate. Insa Nokia, asa cum am mai mentionat si anterior, lupta cu un gigant care castiga teren din ce in ce mai mult, in fiecare an, cu un model care avea sa devina din ce in ce mai bun, pe cand Nokia devenea din ce in ce mai departe in topul preferintelor clientilor. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu