vineri, 20 noiembrie 2020

Blackberry Passport

 Putine telefoane pot spune ca mi-au placut cu adevarat insa Blackberry Passport a fost cel putin o buna perioada de timp telefonul meu de zi cu zi, main driver, every day user, sau cum se mai poate numi. A fost si va ramane unul din telefoanele care a intors priviri, a starnit interese de "mod" al softului tocmai pentru a fi mai actual si mai competitiv. 

Blackberry Passport a fost lansat in 2014 si pentru standardele de astazi este inca un telefon performant: 3GB Ram, 32 Gb de stocare. Este un telefon potent, nu poate fi negat acest aspect. Daca vorbim si despre design, deja avem o combinatie cel putin interesanta. 
Blackberry Passport venea cu Blacberry OS 10 instalat, ultimul OS produs de catre firma Canadiana. Era finalul de drum pentru Blackberry, OS-ul lor nu mai atragea dezvoltatori de aplicatii dat fiind ca utilizatorii s-au indreptat catre Android si iOS. Din ce in ce mai putini utilizatori, sub 1% niciun dezvoltator de aplicatii nu mai dorea munca inutila pentru a ajuta Blackberry sa ramana pe piata.
Asa ca, urmare a deciziei de a abandona update-urile de soft, lumea a inceput sa caute alternative sa isi faca BB-ul Passport mai functional catre aplicatiilde Android. Asa ca au aparut diverse site-uri cu instructiuni clare cu ce poti face sa iti personalizezi telefonul cu toate apps-urile de pe Android.
Pentru ca a devenit o aplicatie atat de imporanta, Whatsapp a fost prima si cea mai dorita aplicatie pe Blackberry Passport dat fiind ca scrisul pe tastatura atat de generoasa, era o placere. Inclusiv scrisul unui e-mail era extrem de placut si foarte usor, comparativ cu alte device-uri Blackberry.
Da, venea cu jack pentru castile favorite si mai mult, se auzea si extrem de decent. Telefonul cu totul era un device complet si foarte aratos. Bineinteles, asa cum ii sugera si numele, Passport era nu numai denumirea insa si dimensiunea. BB Passport era replicat dupa majoritatea marimilor de pasapoarte disponibile. Asa ca, designul a avut un succes rasunator in lumea pasionatilor de tehnologie.
Pentru a introduce Sim-ul si Cardul de memorie era necesara indepartarea capacului de deasupra camerei si astfel se mai puteau observa si anumite numele serial ale device-ului, daca le cauta cineva.
Desi de la lansarea primului Blackberry au trecut ani insemnati peste companie, telefoanele Blackberry au fost si mai mari si mai mici, in general aveau o dimensiune asa cum dicta piata, insa in 2014 piata cerea ecran mare, touch, asa ca Blackberry s-a adaptat. Mai putin cu softul.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu