luni, 23 noiembrie 2020

Nokia 6340i

Tot in 2002, tot pe aceeasi platforma, Nokia lansa 6340i care avea ca tinta sa acopere atat Statele Unite ale Americii cat si America latina, si cateva tari (Spania, Franta, etc) pe care in cele din urma le-a cucerit cu 6310 si 6310i. Telefonul, desi identic intr-o oarecare masura cu 6310, venea cu un design putin diferit.
Din pacate telefonul care mi-a ajuns din America este codat pe Cingular si nu am o cartela compatibila cu modelul insa din ce am concluzionat, diferentele nu sunt masive, primul impact este cel vizual.
O diferenta pe care o pot sesiza fara sa pot introduce o cartela Cingular, este faptul ca tastand de la 1-9, telefonul pune pauza la un set de 4 cifre, apoi de 3. Cel mai probabil urmand specificul numerelor de telefon americane. Din punct de vedere al incarcatoarelor, acestea sunt identice.
De asemenea si in partea superioara putem sesiza infrarosul si butonul power, pozitionat deferit fata de 6310/6310i.

Pe lateral intalnim aceleasi butoane de volum insa de data aceasta integrate mai degraba in interiorul caroseriei telefonului decat pe exteriorul acesteia.
Partea interesanta in opinia mea, vine la baterie. Nokia 6310/6310i aveau bateria Li/Ion cu care eram toti obisnuiti si care a facut din 6310i cel mai bun telefon din lume si din pricina longevitatii bateriei. 6340i nu avea acelasi model de baterie.
Foarte ciudat cum Nokia a decis sa faca doua telefoane la fel dar destul de diferite, cel putin din ceea ce priveste modelul bateriei. Insa asta au decis sa faca si asta au facut.
Telefonul pe care l-am primit are inca folia pe ecran, semn ca nu a fost foarte folosit sau poate folosit foarte putin. Urmeaza sa comand o cartela pentru un update final al device-ului pe viitor.












 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu