vineri, 20 noiembrie 2020

Sony CM-H333

Anii '90 erau pentru multi dintre producatorii de telefoane mobile, o perioada de incercare a ideilor si conceptelor pe care le aveau, fara sa fie (prea) judecati de catre public. Poate chiar sa fie apreciati pentru design cat si pentru functionalitatea telefonului, isi doareau tot mai multi producatori. Sony incerca si el sa tina pasul cu modelul CM-H333 lansat in anul 1993.
Nu consider Sony fiind un mare jucator pe piata telefoanelor mobile incepand cu anii '90, unde Motorola si Nokia ocupau locuri fruntase iar ceilalti, precum Philips, Sagem si altele veneau cu modele mai interesante sau mai practice pentru cei care isi doreau un telefon mobil. Insa Sony CM-H333 venea pentru prima data cu o casca pe Slide, care mai tarziu, in 1996 se va transfera si la CM-DX1000.
Pachetul negresit continea exact ce aveai nevoie, si in plus device-ul pot recunoaste ca este placut la atingere, un pic mult prea subtire pentru cum eram obisnuit ca telefoanele sa arate in 1993.
O mica observatie as vrea sa fac: nu era "Battery charger" complet independent ci era dock pentru intreg telefonul, care in mod evident incarca bateria telefonului insa in acea perioada era posibil sa fie si incarcator de telefon si baterie fie doar incarcator de baterie. 
Telefonul pe care l-am achizitionat nu este GSM, banuiesc ca majoritatea CM-H333 erau NMT insa acesta este ce am gasit pentru producatorul Sony, de la acel moment. Ce este interesant, este ca tastatura nu avea litere, numai cifre. In mod evident, la acel moment nu se inventase si posibilitatea de trimitere/primire SMS deci tastele Alfa/Numerice nu erau adaugate la acel model.
Pe langa difuzorul glisabil Sony CM-H333 mai vine cu o idee interesanta, aceea a antenei fixate pe mijlocul telefonului. In general ceilalti producatori amplasau antenele pe extremitatile de sus ale telefoanelor pe care le produceau, Sony CM-H333 venea asa si era o ciudatenie a device-ului.
Pe lateral gaseam pe o parte butoanele de volum iar pe spate butonul de deschidere a bateriei.
In mare parte, telefonul mi se pare interesant, cel putin din punct de vedere al designului. Telefonul nu are un meniu pe care ar putea cineva sa il descrie dat fiind ca nu exista optiuni. 



 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu