luni, 9 noiembrie 2020

Motorola A1000

 Nu stiu daca istoria telefoanelor mobile a aratat mai ciudat decat in perioada de dupa anii 2000, cand multi dintre marii producatori de terminale se luptau in design si functionalitate. Motorola A1000, aparut in anul 2004 cred ca este cel mai dotat telefon din punct de vedere al butoanelor desi venea cu un ecran touch screen. Sa intram in detalii...

Dar as incepe cu putina istorie. Motorola A920 si A925 au aparut in anul 2003. Ambele. Din punctul meu de vedere au fost cele mai putin importante tehnologic device-uri lansate atunci. Touch screen-ul daca ar fi sa il numim asa era teribil. Functiile lor nu puteau fi numite functii dat fiind ca se miscau destul de greu, cateodata imposibil de folosit. Revenind la A1000. 
Era o evolutie, nimic de zis de la celelalte doua modele, se misca mult mai bine, era parca putin mai variat ca si functii, ecranul era mult mai prezent si mult mai tactil. Se putea atinge atat cu Stylus-ul cat si cu degetele. Functiona destul de bine. Nimic de spus insa nu era neaparat o inovatie. 
Telefonul promitea mai mult decat livra. Imi place partea inferioara a telefonului, cum sunt dispuse butoanele pe langa butonul de navigare in meniu, parea simplu, eficient, insa Motorola nu s-a multumit doar cu atat. Deasupra ecranului, au mai introdus 2 butoane care deja dadeau un aspect telefonului, putin mai complicat decat ar fi putut fi. Acele 2 butoane se foloseau pentru a crea shortcut-uri. De ce? 
Pe spatele telefonului se afla camera si indicativele care anuntau ca telefonul avea AGPS si Bluetooth.
Apoi, pe lateral avem dupa cum urmeaza: pe o parte avem volumul si shortcut pentru camera foto/video. Pe cealalta parte avem butonul de sus care controla voice command-ul - un fel de Pre-Siri al comenzilor vocale, botnul de pornire/oprire si blocare telefon si jos de tot avem iesirea pentru casti.
Se putea scrie pe ecranul lui Motorola A1000? Sa incercam si sa vedem:
Da, se putea scria si sincer nu e cel mai oribil lucru pe care l-am folosit in materie de touchscreen sau stylus. Totodata, stylus-ul este primul pe care il intalnesc, de forma aceasta, care este telescopic.
In concluzie, Motorola A1000 nu este neaparat pe placul meu dat fiind ca nu este un device care nu m-a atras niciodata. Pare o combinatie intre smartphone si telefon mobil clasic unde butoanele multiple il fac mai complicat decat intr-adevar era. De fapt A1000 nici nu a fost un succes rasunator posibil din acest motiv. Publicul era interesat de touch screen insa si asa complicatul sistem de operare cu complicatele shortcut-uri ale butoanelor nu au facut probabil casa buna. 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu