miercuri, 29 septembrie 2021

Blackberry Bold 9900

Hai sa vorbim despre Bold 9900 care a aparut in anul 2011, cand lumea cunostea si alte device-uri mobile de mare impact pentru smartphone-ul pe care il cunoastem astazi. Blackberry in schimb se focusa pe ce stia mai bine. Tastatura fizica de buna calitate si cam atat. Ani mai tarziu model dupa model lansat doar cu aceasta calitate avea sa aduca companiei Canadiene pierderea masiva din cota de piata.
Asadar, in 2011 multe lucruri veneau la pachet cu device-urile concurente, folosind celelalte siteme de operare precum Android si iOS. Pe de o parte diversitatea produselor era mare, Android raspandindu-se nu numai la Samsung care era si cel mai mare utilizator Android dar si la alte companii rivale. Softul in sine era usor costumizabil, fata de Blackberry OS. 
Pe langa costumizarea care era aproape imposibila pentru Blackberry, lipsa de aplicatii era din ce in ce mai mare iar magazinul World nu era unul foarte indragit de catre dezvoltatorii de aplicatii. Asta si din cauza inceperii caderii bruste a numarului de utilizatori care foloseau Blackberry.
Chiar daca design-ul era unul business si totusi foarte atractiv pentru un telefon al anilor 2011, nu era totul pentru a salva firma de la un colaps previzibil deja. Spun asta pentru ca daca Blackberry investea pentru inceput doar initiativa de a trece pe Android, alaturi de designul lor specific, sansele de supravietuire ale companiei erau mai mari. 
Dar in definitiv, asta este istoria, lucrurile nu se mai pot schimba insa se pot povesti. Asadar, BB Bold 9900 venea cu un buton de blocare ecran + tastatura in partea superioara a telefonului, butoane de reglare volum pe lateral dreapta, port de incarcare pe lateral stanga, jack pentru casti si cam asta era configuratie externa.
Pus unul langa altul, Blackberry Bold 9900 si Blackberry Classic par sa fie unul si acelasi telefon numai privind lay-out-ul tastaturii si putin din ecran. Insa, bineinteles, Blackberry Classic este mai evoluat, mai puternic din punct de vedere hardware.
Diferentele pe lateral nu sunt atat de notabile. Da, BB Bold 9900 are un buton in plus pentru accesarea camerei foto rapid.
Jack-ul din partea superioara a aparatului a fost mutata cat si portul de incarcare.
Tototdata sim-ul si slotul cardului de memorie acum este pe stanga aparatului, in cazul lui Blackberry Classic.

Pe spate, cea mai mare diferenta este ca la Blackberry Classic nu exista baterie detasabila, ca in cazul lui BB Bold 9900. In concluzie, desi ambele modele de telefon ruleaza OS 10 al lui Blackberry niciunul nu mai este compatibil cu standardele zilelor noastre. Ambele telefoane sunt aproape sinonime cu basicul telefonului mobil standard. Si mai mult, din 2022, Blackberry va retrage orice suport pentru device-urile sale.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu