miercuri, 5 iulie 2017

Motorola FlipPhone 1

Da, a venit momentul. Primul telefon din colectia mea cu ecran monocrom, primul telefon cu afisaj pe o singura linie, pe scort, o antichitate. Cat este de vechi? Este adevarat ca si mie inca imi da batai de cap acest subiect, nu gasesc o data anume la care acest model s-a lansat, dar din experienta de pana acum in colectionarea telefoanelor, anticipez anul 1992.


 Prestigiosul FlipPhone apare intr-o era in care telefoanele nu cunosteau clapeta ca instrument de aparare a tastaturii. Pe langa aceasta facilitate, FlipPhone mai avea avantajul ca ingloba in clapeta microfonul. Acest lucru ajuta atunci cand doreai sa nu stie toata lumea ce vorbesti la telefon, cand era vant si nu se intelegea foarte bine. Da, aceste lucruri chiar contau pe vremea respective, mai mult decat evident in ziua de azi.
FlipPhone 1 avea posibilitatea de apelare prin Recall, ceea ce era in foarte mare avantaj pentru cei care vroiau sa reapeleze.
 Ecranul monocrom se opera in momentul in care telefonul nu era folosit, pentru a salva baterie. Fiind si foarte multi utilizatori, sunt convins ca era frustrant sa ramai dupa 2-3 zile fara baterie.
 Evident, telefonul pe care il am eu nu este GSM, este in reteaua NMT, cum erau si majoritatea telefoanelor ale vremii. Asadar, semnalul evident, lipseste.

 Ecran pe o singura linie, monocrom, ce poate fi mai frumos? Si la modul cel mai serios, este in aparat de invidiat. Din 1992 (cu aproximatie) pana in prezent sa functioneze, este intr-adevar de apreciat.

 FlipPhone 1 si 2, comparatie.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu