sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Blackberry Passport Silver Edition - capabil pentru anul 2018?


 De ce Blackberry Passport? In primul rand, faptul ca este diferit este un motiv real pentru mine de a testa acest telefon si a vedea daca in prezent se muleaza pe ceea ce am nevoie sa fac: e-mailuri, whatsapp, etc.
Ei bine, in prezent, Blackberry OS nu mai este un sistem de operare competitiv. OS 10 este ultimul sistem de operare pe care Blackberry l-a scos pentru device-urile sale. In 2018 Blackberry se adreseaza consumatorilor sai cu sitem de operare Android. Asadar, update-uri in ceea ce priveste Blackberry Passport nu mai exista. Blackberry world, echivalentul Google Play sau App Store, mai are cateva aplicatii firave cu review-uri foarte proaste.


 Desi designul este unul atractiv, telefonul, din punct de vedere al softului este depasit. Lansat in 2014 in 3 variante de culori (Negru, Alb si Silver Edition), modelul prezentat astazi este Silver Edition de 32 GB.

In prezent, Whatsapp nu mai dezvolta pentru Blackberry niciun fel de soft update pentru aplicatia sa. Cu toate acestea, daca accesezi whatsapp.com vei putea descarca varianta pentru Android pe Blackberry Passport. Aceasta va putea fi instalata, va putea fi folosita insa cu foarte multe bug-uri. Nu se pot trimite imagini prin aplicatie, apelurile primite via whatsapp, daca sunt ratate, aplicatia se prabuseste si trebuie repornita, etc.
In prezent totul este la modul folosirii atente a aplicatiilor destinate Android, datorita nedezvoltarii platformei Blackberry OS, facand din dispozitiv unul nesigur si destul de greu de folosit.

Folosit cu aplicatiile sale, telefonul se misca bine insa se simte invechit dat fiind ca noile device-uri sunt mult mai dotate din punct de vedere al aplicatiilor, chiar si pentru telefoane low budget. Camera lui Blackberry Passport este una mediocra avand in vedere standardele anului 2018. Este relativ buna insa cu mult depasita de tehnologia actuala. 


 Concluzia este simpla: desi un design revolutionar care te face sa te simti diferit, Blackberry Passport se simte invechit, depasit mult prea devreme. As spune chiar ca este ca un oras fantoma, unde aplicatiile sunt abandonate alaturi de softul OS 10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu