miercuri, 28 august 2019

Nokia 701


 In 2011 Nokia lansa modelul 701, un telefon cu touch screen si sistem symbian. Nokia urma sa renunte la acest software pentru sistemul de operare bazat pe Windows mobile, insa, iata cum arata Nokia in 2011 cu un sistem de operare basic cu functionalitati la fel de basic.


Nokia 701 avea un look modern, cu un ecran generos, cu o rezolutie de 360x640, un spatiu de stocare de 8Gb, extensibil cu card de memorie pana la 32 de gb. Pe de o parte, Nokia se focusa pe comunicare, asadar tot ceea ce un smartphone putea face facea si Nokia 701 insa cu o diferenta: softul. 
 Nokia 701 venea preinstalat cu magazinul OVY, care, de la bun inceput era un loc in care aplicatiile dedicate Nokia pentru sistemul Symbian erau limitate. Apple Store devenise pana in 2011 o platforma pe care puteai gasi orice tip de aplicatie iar pe langa acesta, Google Maps devenise prima si cea mai importanta metoda de a folosi gps-ul.
 Nokia folosea propriile aplicatii, care erau de la lansarea telefonului 701 invechite. Update-urile nu existau, iar ce cumparai, cu aia ramaneai. Focusul celor de la Nokia nu era dezvoltarea sistemului symbian ci producerea de telefoane competitive, ceea ce, ulterior s-a dovedit a fi un esec.
 Preinstalate veneau si cateva aplicatii actuale si in ziua de azi, precum Shazam, Facebook, Youtube, etc. Insa lipsa update-urilor facea din Nokia 701 un telefon care isi pierdea rapid utilizatorii in detrimentul IOS sau Android.
Conectivitatea wi-fi, bluetooth si ecranul care raspundea rapid la comenzi era marile atuuri ale lui Nokia 701. Telefonul venea si cu o camera de 8Mpx, nu foarte performanta insa destul de buna pentru momentul respectiv.
 Chiar si in 2019, browserul de internet functioneaza, la capacitate redusa dar functioneaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu