marți, 27 august 2019

Sony Ericsson W350

Anul 2008 este anul in care Apple lanseaza iPhone 3G, al doilea model de iPhone, dupa legendarul iPhone 2g. Si Sony Ericsson lanseaza W350, W fiind prescurtarea de la Walkman. Ei bine, nu e greu de imaginat de ce nu au avut mare succes cu W350.



Ok, recunosc, vad cumva unde batea Sony Ericsson. Esti undeva la iarba verde sau intr-un parc, te relaxezi, ascultand muzica preferata pe W350-ul tau. Telefonul iti suna, raspunzi, apoi continui sa asculti muzica. Da, este un concept de luat in considerare. Parerea mea ca este un concept aplicat prea tarziu pentru o piata care devora industria si o impartea usor-usor in 2 - IOS si Android.



 Dar sa revin la W350. Ce imi place la acest model este clapa. Pt 2008, un telefon cu clapa era...vintage reborn. Nu prea aveai cu ce sa compari, slide-urile fusesera la moda, clapetele deja erau istorie, asa ca W350 reinvia pasiunea oamenilor pt clapeta si au reintrodus-o cu functionalitatea de walkman.
 In teorie nu suna rau, telefonul era asa protejat de praf, tastele erau protejate sa nu fie apasate. Toate bune. Dar care era scopul?
 W350 venea cu o capacitate de stocare interna de 14 MB. Pt 2008, 14 mb este ca pt 2019 8gb de stocare pe un smartphone. Avea insa posibilitatea de marire a spatiului de stocare cu 512 mb de flash card.
2001 era anul in care iPod aparea pe piata. In 2007 Apple a anuntat ca de la inceputul aparitiei sale, iPod a fost vandut in peste o suta de milioane de exemplare. W350 a fost lansat in 2008, Ianuarie iar in May a fost retras de pe piata. Aceasta inseamna ca un producator sa nu fie atent la piata si la cerintele ei cat si la competitori. Daca timp de 7 ani iPod a fost lider de piata in segmentul sau, walkman 350 era o catastrofa care astepta sa se intample.
 W350 venea, pe langa altele si cu o camera de 1.3 mpx, casti decente in pachet, software prietenos si design placut.
 Functie dedicata Walkman era amplasata pe lateralul stanga al telefonului, facand mai usor accesibila libraria de muzica. Un buton in capatul telefonul era amplasat pentru blocarea/deblocarea telefonului. De ce au mai pus si un astfel de buton atata timp cat tastatura era protejata de clapa? Nu se stie. Insa chiar si cu butonul pe modul "blocat", deschizand clapeta, telefonul putea fi folosit. Deci, necorelare intre butoane? Poate!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu