joi, 17 octombrie 2019

Nokia 2630

Nokia 2630 a fost lansat in anul 2007. Un telefon foarte simplu, mult prea simplu din punctul meu de vedere chiar si pentru acea perioada, insa un telefon prietenos cu bugetul, cu o baterie grozava si cu o dimensiune redusa.


Ce cred ca Nokia nu realiza era faptul ca oamenii aveau alternative ieftine, atat de la Nokia, cat si de la competitori. Astfel, lansand model dupa model de telefoane nepretentioase si ieftine, nu facea decat sa stagneze pe o piata a telefoanelor mediocre.
 Nu spun, diversitatea este buna, mai ales ca ai ce compara, insa, din punctul meu de vedere, pe piata deja existau telefoane la fel de mediocre ca 2630, din punct de vedere al specificatiilor tehnice. Nokia 2630 era un alt telefon de buget, pe langa celelalte.
 E adevarat ca un utilizator ar fi ales in orice zi, probabil, Nokia 2630 fata de un Alcatel, Philips, etc, insa inovatia are nevoie de idei proaspete, de functionalitati diverse, pe cand Nokia 2630 nu le avea.
 Avea, intr-adevar, Bluetooth, avea iesire pentru casti, Radio FM si o camera VGA. Pentru utilizatorii care aveau o dimensiune a mainilor putin mai mare, telefonul nu era o alternativa comfortabila. Personal am gasit acest telefon enervant de greu de tastat, desi nu beneficiez de maini foarte mari, insa telefonul nu mi s-a potrivit niciodata.
 In alta ordine de idei, pot aprecia si voi aprecia durabilitatea telefonului in timp. Nokia este lider in continuare in opinia mea pentru telefoanele care pornesc dupa 10-15 ani dupa ce au stat neincarcate. Inclusiv acest 2630, cand l-am achizitionat, desi nepornit de ani de zile, dupa o scurta revitalizare, a pornit, functioneaza si probabil va functiona inca 10 ani de acum inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu