joi, 17 octombrie 2019

Nokia C5-00

2010 este anul in care acest telefon se lansa. Un telefon relativ simplu ca design, practic si rezistent. Nokia C5-00 era fabircat partial din metal, dandu-i astfel un look mai interesant, in pas cu trendul momentului.


Nokia lansa model dupa model de telefoane, unele mai performante ca altele dar niciunul inca nu se compara cu piata pe care, deja de 3 ani, o sparsese Apple cu lansarea iPhone-ului.
 Nokia parea ca ea este pe un drum al ei, cu software invechit (Symbian) si camere de 3.2 mpx care aveau o calitate indoielnica. Memoria interna a C5-00 era de 50mb iar cardul de memorie putea fi de 16gb.
 Motivele pentru a opta pentru un Nokia C5-00 erau probabil financiare, acesta costand aprox 110 euro la lansare, pe cand un iPhone de exemplu, 200 de euro. Evident diferenta nu pare uriasa insa fiecare isi cunostea bugetul alocat pentu device-ul pe care urma sa-l achizitioneze.
 Utilizator de iPhone 4, lansat in 2010, imi aduc aminte momentul in care am achizitionat un telefon de colectie din gama Nokia si l-am testat pentru a fi sigur ca functioneaza. Comparatia intre cele 2 branduri era imposibila. Chiar si acum, comparand iPhone 4 cu Nokia C5-00 este imposibila, evidenta fiind si diferenta de pret.
 Ce Nokia facea in continuare este sa se adreseze consumatorilor fideli, cei care orice model ar fi lansat Nokia si-ar fi achizitionat. Asta a salvat, cu siguranta, Nokia de la cadere, o buna perioada de timp. Nokia C5-00 beneficia si de un nume interesant, sa spunem.
 Daca pana acum eram obisnuiti cu 6310, E55, acum Nokia a decis sa includa si un - 00, 03, etc la denumirea telefonului, deci cand erai intrebat ce telefon ai puteai sa gresesti daca nu puneai si ultimele 2 cifre din combinatia numelui telefonului. Lucru destul de ciudat facut de cei de la Nokia, nefiind niciodata in istoria sa vreun moment in care acest lucru sa fi fost necesar dupa denumirea telefonului detinut - Nokia 6310 - 00 de ex.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu