joi, 24 octombrie 2019

Nokia 5100

Nokia 5100 a aparut in anul 2003 urmare a succesului pe care l-a avut Nokia 5210 doar cu un an inainte. Nokia 5210, 5110 si 5140 au fost telefoanele care au fost concepute pentru conditii extreme de folosinta. 
                                      

Ce este cel mai interesant la acest model este faptul ca l-am gasit cu 2 carcase si un accesoriu de prindere a acestui telefon. Ce este diferit la modelul 5100 fata de predecesorul sau este ecranul color si faptul ca venea cu o carcasa noua si diferita fata de modelul lansat doar cu un an inainte.
 Ca si conectivitate, beneficia de infrarosu pentru transfer de date. Beneficia de lanterna.
 Modelul este unul mai greu de gasit intr-o stare buna din mai multe considerente. Unul din ele este faptul ca telefonul pare ca nu a "prins" asa cum modelul anterior a reusit. Totodata, problema majora a acestui aparat este chiar carcasa care ar fi trebuit sa fie una din cele mai durabile.
 Comparatia cu 5210 este inevitabila. Chiar si 17 ani mai tarziu, 5210 se prezinta foarte bine, mult mai inchegat decat Nokia 5100.

 Ambele modele beneficiaza de protectie pentru mufa de incarcare, impotriva apei si a prafului. Este o idee pe care au implementat-o foarte interesant, dat fiind ca aceasta protectie urma sa fie folosita destul de intens si trebuia sa reziste in timp.
 Accesoriul cu care acest model a venit este pentru a purta telefonul mai simplu.

 Vorbeam de calitatea carcasei. Aceasta era facuta din plastic si un fel de cauciuc. Din pacate, ani mai tarziu aceasta incepe sa se dezintegreze, sa se lipeasca de mana dar fiind ca aceasta imbatranire a cauciucului nu aduce urme bune de folosinta in timp.

 Modele prezentate si in Catalogul Nokia Academy.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu