joi, 24 octombrie 2019

Nokia 9300i

Nokia 9300i face parte din familia Communicator, pe care Nokia a inceput-o la jumatatea anilor '90 si pe care a dezvoltat-o pe parcursul anilor cu device-uri din ce in ce mai competitive. Nokia a lansat 2 modele din seria Communicator, 9300 si 9300i, in 2004 si respectiv 2005.

Am gasit modelul prezentat pe internet si parea la prima vedere nou sau foarte putin folosit. Cand l-am primit a fost intr-adevar ceea ce ma asteptam si ce vazusem in poze, telefonul avand folia originala pe ecran, semn ca a fost folosit foarte putin.
 Nokia 9300 si 9300i sunt identice din punct de vedere al designului. Diferenta oarecum sesizabila este ca interiorul communicatorului este gri inchis in ceea ce priveste 9300i. In rest, telefoanele nu sunt diferite din acest punct de vedere.
 Ambele telefoane veneau cu memorie extensibila prin Memory Card, modelul prezentat avand cardul original. Evident, pentru zilele noaste memoria propusa de Nokia este infima comparativa cu memoriile telefoanele zilelor noastre.
 Pe spatele telefonului nu exista camera de fotografiat, Nokia nefiind probabil interesata la acel moment de dezvoltarea unui sistem mai complex.
 Cu toate acestea, Nokia 9300i venea cu Wi-fi, primul din seria Communicator care avea acest tip de conexiune. Bineinteles, Nokia a introdus si portul Infrared, ceea ce pentru vremea respectiva era deja depasit. Infrarosu era o conexiune slaba din punct de vedere al ratei de transfer, nesigura si foarte pretentioasa din punct de vedere al conectivitatii cu alte device-uri.
 Practic, Nokia a pastrat infrarosu pe ambele modele, 9300 si 9300i insa singurul lucru pe care l-au adaugat la Nokia 9300i a fost wi-fi. Ambele modele beneficiau de Bluetooth.
 Telefonul se poate folosi si astazi, 14 ani mai tarziu insa cu putine functionalitati pe partea de internet si cu maxime functionalitati pe partea de telefonie si mesaje. Cam asta este ce mai poti face astazi cu un Nokia 9300i.
 Bineinteles, pentru pasionatii de tehnologie ca si mine, un astfel de telefon este bun de avut in colectie, avand un istoric solid in cadrul dezvoltarii tehnologiei.
 Telefonul prezentat are foarte putine ore vorbite, lucru care il face destul de bine intretinut si in mare parte aproape de starea sa originala.
 Ce ati alege dintre cele 2? In stanga avem un telefon de buget, la acelasi pret cu Nokia 9300i, pana in 150 lei. Voi ce ati alege?
 Telefonul din stanga este achizitionat din Vietnam, nu este de pe piata europeana insa este similar anumitor modele Nokia de buget. Acesta are Facebook dar nu are wi-fi iar celalalt are wi-fi dar nu are Facebook. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu