vineri, 29 noiembrie 2019

iMac G3 "Snow White"

iMac are o poveste îndelungata, una plina de schimbari, unele mai importante altele mai puțin importante. Deși Apple își revenise după eșecul anilor '90, tot era în atentia consumatorilor.


Dacă tehnologia bătea pasul pe loc câteodată, neavand neapărat un factor extrem în dezvoltarea modelelelor de la un an la altul, Apple a deci sa meargă și pe un colorit diferit fata de ceea ce lăsaseră în anii de debut ai iMac-ului.


Astfel s-a născut Snow White. Ei bine, Apple analiza tot ceea ce se întrampla pe piața, atât cea a electronicelor cât și în general, pentru a vedea ce anume se vinde, care este trendul și care este viitorul produselor prin ochii consumatorului. 

Ce Apple a făcut și face (poate nu la nivelul pe care îl făcea pe vremea lui Steve Jobs) a fost sa își analizeze concurenta și sa producă ce este nevoie ca omul sa se simtă atras emoțional de produsul achiziționat. De fapt Apple a produs produse care creaza emoție, în comparație cu celelalte companii care au produs fără ca ceea ce au produs sa creeze o legătură între ele și utilizator.


iMac-ul pe care l-am achiziționat este ultimul din seria G3, un ultim veteran al inovației pe care a propus-o și produs-o Apple. 

Nokia in perioada anilor 2000 lansa multe telefoane în diverse culori, ei fiind pionierii unei campanii de scoatere a telefonului mobil din culorile gri și negru pe care toata lumea începea sa le urască în detrimentul celor colorate și care spuneau mai multe despre utilizator. 

Acest experiment pe care l-a făcut Nokia și alții i-au urmat exemplul, Apple a adus culorile în iMac pe un drum sigur, care era deja asfaltat cu dorința clienților pentru ceva diferit, viu, colorat, sau curat ca zăpadă. 

Inteligenta care stătea la baza dezvoltării din acea perioada a produselor Apple nu era cea a hardware - ului ci cea a emoției designului complementar de către software. Aceasta combinație Apple o are și azi in mentalitatea lor, o vând în pachete bune, pe care lumea le-ar pua și cu ochii închiși. Unii oameni, evident. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu