vineri, 15 noiembrie 2019

iMac G4 17"

2002 este anul in care Apple reinventeaza din nou calculatorul obisnuit in ceva parca din viitor, prin tehnologie dar mai ales prin design. G4 urmeaza sa inlocuiasca G3-ul care a avut un succes masiv, dupa revenirea lui Steve Jobs la Apple in 1996. 
Odata cu G4, era normal ca iMac-ul sa devina iarasi un obiect dorit de multi, apreciat de toti si criticat in foarte putine cazuri.

 Designul futurist aducea 2 componente importante, unitatea centrala si ecranul, conectate printr-un cadru metalic extrem de dur si de bine gandit pentru o rotatie simpla, fluenta. In unitatea centrala era introdusa si unitatea optica, CD-Rom-ul. Numai acesta ocupa un sfert din toata unitatea. Restul era ocupat cu toate porturile printre care 2 USB-uri, Thunderbolt x 1, 1 port special pentru boxele cu care venea in dotare iMac-ul.
 Aspectul interesant este ca 17 ani mai tarziu functioneaza si este destul de bun pe partea de internet si e-mail. Alte lucruri nu mai este capabil sa le faca, precum jocuri, programe complicate, Apple nu mai ofera suportul pentru acest gen de calculator.
 La jumatatea anului 2002, Apple se decide sa faca si modelul de 17 inch care va avea un succes la fel de mare precum cel de 15".

 Pe de alta parte iMac a fost produsul care a scos Apple din colapsul in care se afla in 1996 la revenirea lui Steve Jobs si care a schimbat odata cu istoria acestuia si tehnologia care s-a dezvoltat odata cu acesta.
 Am gasit acest model care se prezinta foarte bine insa tastatura este ingalbenita de timp. Inafara de acest lucru, calculatorul se gaseste intr-o stare foarte buna, o buna ocazie sa mai observ ce anume se intampla in anul 2002, cand inca, ma luptam cu calculatoare mari si zgomotoase dat fiind ca la acel moment un astfel de calculator era mult prea scump sau mult prea greu accesibil in Romania.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu