duminică, 15 decembrie 2019

Nokia 6110 Navigator

2007 a fost un an important. Multe s-au întâmplat și o buna parte din istorie a fost scrisa de o companie americana. Nici pentru Nokia nu a fost un an rău, Nokia 6110 Navigator fusese lansat și pot spune ca a revoluționat modul în care navigam acum pe telefon. 


Navigator a fost primul telefon cu GPS integrat funcțional și fără cartela sim, deci numai pe baza GPS-ului. Pe de alta, hărțile erau varianta Nokia deci, bune la acel moment, neactualizate și neactualizabile ulterior. 
Important este ca pe lângă GPS, Nokia 6110 Navigator venea și cu camera frontala VGA pentru selfie și video call cât și o camera principala de 2Mpx.
Pe lângă aceste lucruri importante, venea cu un slot pentru MicroSD de pana la 8gb însă fără Wi-Fi. Ce mi se pare foarte ciudat este ca în 2007, ani mai târziu după ce Wi-Fi fusese disponibil pe alte device-uri Nokia, aceștia nu s-au gândit ca Navigatorul putea sa fie telefonul suprem care sa înglobeze și acest tip de conectivitate.
Chiar și cu modul GPS integrat, Nokia Navigator reacționa precum un GPS classic, nefiind conectabil în casa. Astfel, semnalul nu este disponibil pentru GPS.
Asta m-a făcut sa testez Navigatorul în lumea reala, în 2019. Astfel, neavând Sim, l-a  luat la un drum pentru a vedea dacă poate fi un device de luat în considerare în 2019, numai pt GPS.
Așadar, deși fiind un telefon slide frumos, nu a fost greu sa ma obișnuiesc cu el.
Așteptările au fost mai mari decât rezultatul. Deși locuiesc în Danemarca, unde hărțile erau complet hartate la momentul apariției telefonului (și de unde a și fost achiziționat acesta), a reușit sa găsească semnalul GPS însă nicio adresa nu a putut fi setata. Simțea ca se mișcă și indica viteza însă nu putea găsi niciun drum din cele pe care le-am urmat, deși erau hartate de foarte mult timp. Asta îmi da semn ca inexistenta suportului Nokia se vede, prin cel mai important aspect al telefonului: navigația. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu