duminică, 23 februarie 2020

Apple iBook M6497

Poate ca e ciudat insa iBook G3-ul acesta are ceva ce imi place si cred ca faptul ca este de 12 inch si pare sa fie un laptop destinat scrisului. Nu stiu de ce feelingul a fost, atunci cand am vazut acest laptop, ca poate fi un laptop destinat unor persoane pasionate de scris, poate un autor, scenarist. 

Nu stiu ce ma duce cu gandul la cele mentionate insa laptopul este unul care imi creaza acest sentiment, precum alte device-uri care au avut destinatie stricta, precum Nokia Communicator, a carui functionalitate nu putea fi una indreptata tinerilor dinamici.
Asadar, iBook-ul prezentat nu este un laptop care poate sa aibe o istorie cunoscuta insa are un viitor foarte stralucit. De ce?
Este simplu: este depasit din toate punctele de vedere. Aparut in anii 2000, iBook G3 venea cu unitate optica si cu Wi-Fi ca si lucruri esentiale in ceea ce priveste echiparea lor. Din pacate insa, Airport-ul pentru Wi-Fi nu mai recunoaste retelele actuale de peste 2.4 GHz iar pentru a il putea testa a trebuit sa pun in functiune un Base Station mai vechi care putea sa fie vazut de laptop.
Odata ce s-a conectat, intr-adevar nu aveai multe lucruri de facut cu laptopul decat sa admiri functionalitatea sa si sa te bucuri de modul in care se prezinta acesta.

Interesant insa este faptul ca logo-ul Apple este iluminat, chiar pentru acea perioada, mi se pare un lucru interesant. In 2017 Apple a decis sa nu mai produca acest lucru pentru laptopurile sale, desi logica nu am inteles-o niciodata. E adevarat ca este invechita aceasta idee insa nu este una la care e bine sa renunti daca oamenii apreciaza acest lucru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu