duminică, 23 februarie 2020

Nokia 8110 4G

Nokia 8110 s-a lansat in 1996. 22 de ani mai tarziu s-a lansat Nokia 8110 4G. Daca ar fi sa il tratam ca un device separat de bunicul sau, device-ul mi se pare unul foarte interesant, cu lucruri demne de luat in calcul penntru un telefon de buget, dar cu caracter.

Nokia 8110 4G fata de original vine in 2 nuante de culoare, negru si galben. Am ales galben dat fiind ca este mai vibrant fata de negru si nu atat de serios. Se poate considera ca este culoarea Banana, asa cum era denumit bunicul Nokia 8110.
Diferentele sunt clare din punct de vedere ale designului. Fata de original, 8110 vine cu un singur buton pe lateral care este de oprit/pornit, clapeta nu mai are microfon insa este activa. Odata ce device-ul este deschis si clapeta se ridica, ecranul se stinge. Aceeasi miscare in sens invers, deblocheaza telefonul si ecranul.
In mod normal, s-a eliminat antena care era buna pentru un semnal mai bun in anii '90 insa inutila acum dat fiind ca retelele s-au dezvoltat suficient.
Daca ar fi sa judecam dupa aspect acest telefon nu este unul frumos sau interesant din punct de vedere al ecranului spre exemplu, avand in vedere tendintele prezente, insa daca punem in perspectiva ca este bazat pe un veteran al telecomunicatiei, lucrurile devin acceptabile.
Nu ma asteptam sa gasesc un astfel de telefon atat de interesant insa asa si este. Interesant ca design, interesant ca soft, interesant.
Am gasit acest model pe net si benneficia de cutia originala si de accesoriile originale, ceea ce il face atractiv.
Din punct de vedere al lucrurilor cu care vine Nokia 8110, acesta beneficiaza de urmatoarele:
Sa o luam pe rand: Snake. Ok, nu e varianta originala, este adaptata anului 2018 insa tot este interesant. Tot captivant ca si originalul insa sub grafica jocurilor actuale pentru telefoane.
Urmatorul punct care mi-a atras interesul este faptul ca are Google Maps si evident functional. Foarte prompt, functioneaza perfect ca pe orice device modern. Foarte Ok.
YouTube functioneaza de necrezut, foarte ok. Reda la o calitate acceptabila orice video si sunetul este ok.
Se poate opta si pentru full screen insa la aceste dimensiuni numai full screen nu se poate numi ca este acesta.
In cele din urma ceva ce m-a dezamagit putin - baterie detasabila si astfel capac detasabil. Desi dual sim cred ca daca se lua in calcul sa nu fie detasabila bateria nu cred ca ingreuna cu nimic vanzarile lui Nokia 8110 4G.
Ca impresie generala pot spune ca m-a incantat foarte mult 8110. Nu as putea spune ca as schimba actualul telefon cu unul ca acesta insa pentru al doilea telefon sau ca si telefon de buget pot spune ca este ok. Nu am incercat Facebook si nici Camera de 2Mpx din 2 considerente separate. Facebook pe un ecran atat de mic este neinteresant si camera de 2Mpx nu pot avea asteptari nici macar optimiste de vreo calitate. Asa ca decat sa ma dezamageasca, am ocolit cele 2 optiuni cu care Nokia 8110 4G vine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu