E adevarat ca din multe laptopuri pe care le-am avut si testat pana acum, acest Powerbook G4 de 17" este unul din cele mai interesante, atat prin aparitie cat si prin functionalitate.
Sa incepem cu inceputul. Powerbook a venit in 3 versiuni de dimensiuni: 12", 15" si 17". Acesta din urma fiind enorm comparat cu un laptop din zilele noastre, de 11", 12" 13" sau 15". Acest laptop se adresa in primul rand persoanelor care aveau nevoie de spatiu pe monitorul lor, sa isi execute mai multe task-uri dar totodata daca e nevoie sa fie si mobil.
Pe de o parte pot intelege nevoia oamenilor pentru un laptop de dimensiuni mai mari si 17" este un display generos. De fapt cam asta imi place cel mai mult la acest model. In rest, faptul ca este la fel de mare ca ecranu, evident, nu pot sa spun ca este ceva foarte practic in termeni de mobilitate. Apple pe de alta parte, a facut ceea ce ani mai tarziu urma sa refaca: a introdus foarte multe porturi pentru absolut to ce se putea conecta la momentul respectiv. Pe o parte avem portul de incarcare care este pre-magsafe, modem pt Dial-Up, USB, port pentru carduri PCMCIA, intrari audio iar pe cealalta parte intrare auxiliara monitor, un PS2 pentru mouse/tastatura, Modem LAN, 2 porturi care arata ca fiind tot pentru conectivitate auxiliara accesorii si un USB si nu era 2.0.
Imi aduc aminte ca primele laptopuri pe care le-am detinut dupa 2000 toate erau de dimensiuni si greutati apreciabile. Abia dupa ce am detinut primul Macbook Air am realizat ca exista si solutii mai bune si mai practice pentru a fi mobil decat vechile si greoaiele laptopuri.
Acest Powebook vine cu tastatura retro-iluminata, care are culoarea gri, in aceeasi tonalitate cu restul calculatorului care este metalic, aluminiul fiind, se pare, materialul important al anilor 2000 care va predomina industria si in anii ce vor urma.
Display-ul este unul enorm, spatiul pe care il ai pentru a iti desfasura difersele task-uri nu se compara cu spatiul pe care il ai pe un laptop de dimensiuni normale.
Desi PowerBook-ul prezentat are o vechime considerabila, fabricat intre 2001-2003 insa se prezinta intr-o stare foarte buna pentru anii sai. Are inca viata bateria pe care o are si desi nu foarte multe lucruri se pot face pe el, inca are posibilitate sa fie purtat fara incarcator, desi nu acela este cea mai grea parte a laptopului.
HDD-ul este de dimensiuni normal pentru era respectiva insa se poate oricand upgrada cu un SSD sau un HDD mai mare insa nu sunt motive reale pentru aceasta tranzitie.
Bateria nu era incorporata in laptop, se putea scoate, schimba sau se putea elimina ridicand cele 2 urechiuse care tineau bateria pe pozitie.
Sub baterie se afla detaliile laptopului, un lucru ingenios as pune, insa deja acest lucru nu se mai poate face in cazul macbook-urilor actuale dat fiind ca bateriile nu mai sunt detasabile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu