duminică, 15 martie 2020

Bang & Olufsen 9000

Aparut in anul 1993, Beacom 9000 sau B&O 9000 este o alta replica a unui celebru Ericsson, GH198. Ce mi se pare in continuare interesant este faptul ca Bang&Olufsen a avut dorinta de a copia un celebru producator de telefoane mobile dar nu cunosc care a fost rezultatul, de asemenea succesul.

Insa pot trage o concluzie: in toata perioada de producrtie telefoane mobile cuprinsa intre 1993 si 2007, compania a produs 6 telefoane din care 2 in colaborare cu Samsung si 4 din proprie "inspiratie". Din aceste 4 telefoane produse, 3 au fost inspirate din telefoane deja produse de catre cei de la Ericsson si unul inspirat de la Philips.
Revenind la modelul prezentat, pot spune ca exista doar o singura diferenta notabila: bateria. Aceasta este putin rotunjita, putin diferita, astfel incat sa nu semene cu bateria lui GH198. Acest principiu cred ca se aplica tuturor terminalelor B&O pentru ca terminalele lor sa nu se potriveasca din punct de vedere al incarcarii cu cele de la Ericsson.
Comparativ, nimic nu distinge cele 2 telefoane. Si cand ma refer la nimic. Chiar nimic. Antenele sunt exact la fel, plasticul este acelasi iar ca tot vorbim de plastic, putem vedea de altfel ca albastrul predomina acest model. Atat antena cat si carcasa sunt culoarea albastru.
Sub baterie vedem in principiu acelasi lucru. Slotul de sim, detaliile modelelor, nimic neobisnuit intre cele 2.
Porturile sunt asemanatoare, dat fiind ca incarcatoarele de camera nu prea erau la mare moda in acea vreme pt ambii producatori.
Ok, acum sa vorbim de incarcatoare/dock-urile de incarcare.Avem in dreapta obisnuitul incarcator Ericsson (HotLine) si incarcatorul B&O. Daca ne uitam de departe, nu sunt diferente majore.
Cand ne apropiem, vedem ca incarcatorul are un adaos de port de incarcare prin care se incarca un telefon B&O 9000. De ce? Pt ca asa cred ca puteau fi diferiti.
Totodata, fiecare din dock-uri cu stickerele aferente si diferentele sale.
Telefonul sta la fel de bine in dock-ul de incarcare ca orice Ericsson.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu