sâmbătă, 14 martie 2020

Nokia 2010

Ce avem noi aici? Ce pot spune este ca este din 1994. Deschidem imediat cutia....

In primul rand, cutia arata de parca are 2/3 ani cel mult. Telefonul de altfel nici el nu arata ca si cand l-a folosit cineva mai mult de 2 luni.
Ei bine, da, asa cum deja titlul a mentionat-o, este vorba de Nokia 2010, unul din cele mai bine pastrate telefoane pe care le detin, in cutia sa originala.
Nokia 2010 este un promotor al serviciului SMS, unul dintre primele telefoane care au avut aceasta capacitate. Daca stam sa ne gandim bine, sunt putine terminale capabile sa primeasca mesaje scurte (SMS) in acea perioada, in teorie.
Terminalul este unul masiv din toate punctele de vedere. Telefonul se simte si este greu, plin de greutatea tehnologiei anilor '90, cu design-ul care incepea sa fie clasic Nokia - Butonul de pornire in dreapta sus - care se va fi folosit la multe dintre modelele Nokia din anii '90.
Telefonul achizitionat este complet functional insa, dat fiind faptul ca in zilele noastre cartelele sim vin in general cu nano sim si nu cu sim de dimensiune normala, nici Nokia 2010 nu reuseste sa citeasca sim-ul modern introdus in acesta, din pacate.
Insa bucuria de a vedea un telefon in stare perfecta de functionare cat si estetica intotdeauna ma bucura si ma entuzismeaza si imi da incredere ca lucrurile pe care le colectionez vor ramane multa vreme recunoscute ca niste obiecte facute cu simt de raspundere.
Anii '90 as putea concluziona ca au fost anii in care telefoanele si in general gadget-urile electronice, desi limitate de tehnologia vremii, au fost unele din cele mai bune device-uri construite, marturie le stau anii care au trecut peste acestea si unele din ele, desi extrem de vechi inca functioneaza si inca pot fi considerate folosibile pentru scopul promis: telecomunicatia.
Nokia 2010 este unul din acesti veterani. Desi a trait toata viata lui mai mult in cutia sa, acest model se simte ca in ziua in care s-a produs: tanar si plin de viata. Este greu de crezut cum un astfel de telefon a fost tinut atatia ani in cutia sa fara sa fie folosit dar cam asa se intampla cateodata.
Si pentru ca nu e un model al anilor '90 fara sa aibe etui, evident ca si Nokia 2010 vine cu etui, unul no name dar functional si destul de bine ingrijit si acesta. Era foarte la moda sa tii un astfel de telefon la curea pentru transportul telefonului in conditii mai bune si pt a nu iti afecta greutatea buzunarelor si pozitia de mers, eventual.
Desi nu e vb numai de greutate ci si dimensiune, in ziua de azi nu imi aduc aminte sa cunosc vreun etui care sa fie folosit pentru telefoanele gen "Plus". In anii '90 lumea era mandra sa isi afiseze telefonul, sa fie un accesoriu care iti facea garderoba mai amuzanta, in functie de telefonul pe care il aveai si culoarea acestuia, in mod evident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu