duminică, 1 martie 2020

Toshiba Tectra CDT500

1996 aducea un nou model de la Toshiba, prezentat in forma lui Tecra CDT500 care avea un procesor puternic, Intel Pentium de 120Mhz.


Ruland Windows 95 acest Toshiba este inca unul din cele mai interesante laptopuri pe care le-am vazut pana acum. Ca si specificatii la fel de intersant este memoria cu care laptopul venea, si anume 16MB. E adevarat ca pentru acea vreme 16MB era o dotare de top insa in anul 2020 este de neconceput cum ceva electronic poate functiona cu aceasta memorie RAM.
Ca si dotari, altele decat CD-rom si unitate floppy externa, venea si cu infrarosu. Si pot spune despre aceasta dotare ca am folosit-o in foarte multe ocazii inaintea anilor 2000, cu primul laptop. Puteam transfera fisiere prin el, puteam sa conectez telefoane (Nokia 6110, Nokia 6210, ulterior si alte modele) pentru a transfera mici fisiere pe care le luam de pe net.
Desi nu era de cea mai rapida viteza din lume, era o alternativa buna, singura de altfel pe care o aveam la acel moment. Pe de alta parte spatiul de stocare sub 2GB poate simula in ziua de azi un Stick de memorie de capacitate mica, dat fiind ca multe device-uri nu au sub 2GB.
Unitatea Floppy externa era un accesoriu la fel de bun ca si CD-rom-ul insa pentru transfer fisiere mai mici, back-up. 
Ca si iesiri, Tecra venea cu destul de multe porturi, atat pentru imprimanta cat si pentru unitatea floppy, intrare PCMCIA si alte multe porturi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu