joi, 8 octombrie 2020

Nokia 5110

 Nu cred ca mai este nevoie de vreo prezentare. Nu cred ca exista persoana care a trait in anii '90 aparitia telefoanelor mobile sa nu cunoasca Nokia 5110. Nu cred ca a existat un model mai popular de telefon mobil care sa fi ramas intiparit in memoria oamenilor, decat Nokia 5110.


Motivul pentru care am vrut sa scriu despre acest model este pentru simplul fapt al cutiei in care s-a regasit Nokia 5110. Chiar daca am detinut zeci de Nokia 5110 pe parcursul anilor niciunul nu s-a tras dintr-o cutie pe care sa o fi desfacut-o eu. 
Asa ca atunci cand ocazia s-a ivit, nu am stat pe ganduri. Am achizitionat telefonul impreuna cu cutia sa originala, incarcatorul, handsfree-ul si husa care i-a protejat integritatea anii acestia. 

Telefonul se prezintra intr-o stare foarte buna si cu siguranta va arata la fel de bine de acum inainte, dat fiind ca perioada de exploatare a sa a trecut, acum doar isi va petrece pensia in colectia mea. Dar sa revinim la cateva aspecte importante despre 5110. A aparut in anul 1998 pe cand telefoanele mobile cunosteau o ascensiune fantastica. 
Ce facea Nokia 5110 diferit sau mai bine? In primul rand era un device intuitiv, desi simplu. Meniul era simplu dar suficient de atractiv in cat oamenii sa isi doreasca una stfel de telefon, designul era atractiv, nu era atat de mare ca alte telefoane mobile ale perioadei si cel mai important venea cu prima editie a faimosului Snake. 
Unul dintre cele mai dorite activitati ale timpului liber era sa jucam snake pe telefon, dat fiind ca era si singurul lucru pe care il puteai face intr-adevar pe telefon inafara de vorbit sau trimis mesaje text. Nokia 5110 de fapt a fost combinatia perfecta intre design, calitate, fiabilitate, pret si adaptarea pietii (operatorilor) la conditiile de pret mai relaxate pentru utilizatorul final. Deja Nokia era pe val de cativa ani si 5110 a fost inca un moment super bun pentru ei. 

Pe langa faptul ca era un telefon cu un desing frumos, acesta era personalizabil prin schimbarea fetei si a tastaturii cu altele. Tin minte ca erau sute de variante, combinatii din care telefonul devenea dintr-un telefon obisnuit, unul fie cu clapa, fie o culoare stridenta fie o combinatie intre cele 2. Era practic telefonul ieftin pe care il personalizai cu putini bani si arata si mai cool. 
Nokia 5110 a fost vandut in mai bine de 100 milioane de bucati, si se putea vedea acest lucru si in Romania. Majoritatea oamenilor aveau fie Nokia 5110 fie Ericsson A1018. In orice caz, un telefon emblematic care va ramane pentru totdeauna un erou al erei. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu